Relax Riesling byter till årgång 2018

Relax Riesling byter till årgången 2018. Relax Riesling kommer från det familjeägda vineriet Schmitt Söhne som producerat vin i över 4 generationer. Vineriet ligger nära floden Mosel i byn Longuich.


Relax Riesling finner du i ca 370 butiker med varunr: 7230-01, pris: 62 kr, 750 ml och en alkoholhalt på 8,5%.

Ungdomlig druvtypisk doft där gula äpplen och citrus får sällskap av en blommig ton. I smaken är det mogen gul frukt med inslag av gråpäron, melon och citrus. Det är ett balanserat vin med en fin druvtypicitet som passar perfekt att serveras svalt som aperitif, till fiskrätter, kryddstarkare asiatisk mat eller varför inte till en bit blåmögelost.

Årgång 2018 fick bra förutsättningar i denna regionen med en regnig och varm januari som följdes av en lite kyligare februari samt mars som gav riklig nederbörd. I april-maj så utvecklades druvorna fint. Under sommarmånaderna, juni-augusti, så var vädret varmt under dagtid med svala vindar som kylde av druvorna och gav kondens under nätterna vilket är gynnsamt för mognadsprocessen. I början av september så skördades druvorna under optimala förhållanden.

För över tvåhundra år sedan så bosatte sig förfäderna till Schmitt Söhne i den lilla byn Longuich och började sköta om vingårdar samt producera vin i liten skala. 1919 så grundades vinfirman Schmitt Söhne av Hilar Schmitt som ett litet lokalt vineri och även där man hjälpte mindre odlare att vinifiera sina viner och sälja dem lokalt. Hundra år efter grundandet så är Schmitt Söhne fortfarande familjeägt och det är 4:e generationen som driver det framgångsrika vineriet som idag har vuxit till ett av Tysklands största och som exporterar till stora delar av världen.