Riojaklassiker i ny design – Primicia

Nyligen lanserades den omtyckta och välkända riojaklassikern Primicia Rioja i helt ny design. Allt nytt men med samma innehåll. Bodegas Primicia har blivit Bodegas Casa Primicia och guldet på både flaska och etikett får stanna i ”gruvan”.


Nyligen lanserades den omtyckta och välkända riojaklassikern Primicia Rioja i helt ny design. Allt nytt men med samma innehåll. Bodegas Primicia har blivit Bodegas Casa Primicia och guldet på både flaska och etikett får stanna i ”gruvan”. Hädanefter hålls det utkik efter en stilren flaska med avskalad vit etikett på hyllan för spanska viner med namnet Primicia Rioja Joven Tinto 2016.

DOC-certifierade Primicia Rioja har funnits på Systembolaget sedan 2011. Det är ett sällskapsvin som är igenkänt för guldnätet som har prytt flaskan under så många år. Men guldet har varit både omständligt att sätta på, kostsamt och dessutom återspeglar det föga den samtida producent som Bodegas Casa Primica är, om än med sin historia.

Filosofin hos Bodegas Casa Primicia är, ”From good grapes you can produce bad wine, but from bad grapes you will never produce good wine”. Vingårdarna är belägna kring staden Laduardia i den del av Rioja som kallas Alavesa, känt för att ha de bästa förutsättningarna för druvan Tempranillo.

Primicia Rioja Joven Tinto 2016

Pris: 79 kr
Artikelnummer: nr 32410
Alkohol: 13,5 %
Druvsorter: Tempranillo, Garnacha
Ursprung: Rioja
Producent: Bodegas Casa Primicia
Sortiment: Ordinarie sortiment, i 150 butiker, samt kan beställas till närmsta butik