Sommarens nyheter från Solera

Den 1 juni lanserar Solera Beverage Group Sweden ett antal nyheter i Systembolagets fasta sortiment.


Cassiopea Bolgheri Rosé 2015, 119 kr/750 ml (4023)

Från Poggio Al Tesoro, som ingår i Allegrinis portfölj, kommer denna rosé. Doft och smak bjuder på ungdomliga aromer av hallon, rosa grapefrukt, jordgubbar, hallon och örter. Vinet är mycket välbalanserat med en fin syra och ett långt avslut. Cassiopea passar bra till grillad fisk och skaldjur, liksom till sallader med räkor, kräftor och kyckling.

Druvor: 70% merlot, 30% cabernet franc
Ursprungsland: Italien
Producent: Poggio Al Tesoro

Ricossa Moscato 2016, 69 kr/750 ml (4325)

Det omtyckta varumärket Ricossa lanserar nu en moscato. Vinet har en druvtypisk doft och smak av päron, citrus, persika och aprikos, med inslag av apelsinblom och fläder. Det passar utmärkt att servera på egen hand, på balkongen eller terrassen, eller varför inte som ett tillbehör till tårtan eller desserten. Ricossa Moscato är även ett fint komplement till en brunch eller afternoon tea.

Druvor: 100% moscato
Ursprungsland: Italien
Producent: Ricossa SRL

Bosman Family Vineyards Pinotage Cabernet Sauvignon 2016, 219 kr/3000 ml (4646)

Denna box kommer från familjeägda Bosman, som gjort sig kända för sitt stora sociala ansvar, både för människor och miljö. Vinet är elegant och smaktypiskt, med doft och smak av skogshallon, svarta körsbär, björnbär, svarta vinbär, plommon och örter. De fruktiga smakerna balanseras upp av en angenäm fatkaraktär och rundas av i ett långt avslut. Vinet passar utmärkt till alla typer av kött och fågel, gärna grillat!

Druvor: 85% pinotage, 15% cabernet sauvignon
Ursprungsland: Sydafrika
Producent: Bosman Family Vinyards

Prohbition Bootleg Viognier Chardonnay Symphony 2016, 219 kr/3000 ml (6017)

Det här är ett friskt och fruktigt vin med doft och smak av persika och mango. Vinet kommer från Kalifornien och produceras av druvorna chardonnay och viognier. Det här är ett somrigt vin som passar bra till rätter på fläskkött, fågel och fisk. Det passar även utmärkt som en uppfriskande aperitif.

Druvor: 70% viognier, 20% chardonnay, 10% sympony
Ursprungsland: USA
Producent: Mondowine Sweden AB