Vinhuset Mionetto släpper alkoholfritt mousserande vin

Det tidlösa vinhuset Mionetto har lyssnat på sina konsumenter och släpper nu Mionetto 0,0% som är ett alkoholfritt mousserande vin. Det nya vinet går att hitta på ICA redan nu och på Systembolaget från den 1 december. Nytt är också att influencern Melina Criborn blir ambassadör för Mionetto 0,0%.


Nu står det klart att Mionetto släpper ett alkoholfritt mousserande vin. Ett riktigt gott och prisvärt alternativ för den som av olika anledningar inte dricker alkohol.

Den bubblande drycken är gjort på 100% Glera-druvor från Veneto-regionen. Mionetto 0,0% är ett friskt och fruktigt alkoholfritt vin med en lätt sötma. Glera är samma druva som används för att producera Prosecco – perfekt för alla tillfällen.

Nytt är också att influencern Melina Criborn blir ambassadör för Mionetto 0,0%. Tillsammans med restaurang Ricordi i centrala Stockholm har hon även tagit fram sin egen variant på drinken Bellini, nämligen en alkoholfri Mellini.

– Jag som småbarnsförälder tycker att det finns alldeles för tråkiga alternativ till oss som inte dricker alkohol så ofta, eller över huvud taget. Jag vill också kunna skåla i ett gott mousserande tillsammans med mina vänner, istället för att dricka läsk eller vatten vid festligare tillfällen, säger Melina Criborn.

Ludmila Monzon, produktchef för Mionetto är väldigt stolt över deras nya lansering och tycker det känns otroligt roligt att kunna möta konsumenternas höga efterfrågan på riktigt bra alkoholfritt mousserande vin.

– Vi är väldigt nöjda över resultatet och tycker att Mionetto 0,0% möter både våra och våra konsumenters höga förväntningar. Vi har utvecklat ett högkvalitativt alkoholfritt mousserande vin med låg sockerhalt gjord av 100% Glera-druvor från Veneto-regionen och resultatet är helt fantastiskt, säger Ludmila Monzon.

Mionetto 0,0%  är vegansk och passar utmärkt som aperitif och kombineras enkelt ihop med italiensk mat som pizza, pasta och risotto.

Mionetto 0,0%
Alkoholhalt: 0,0 %
Druvor: Glera
Sockerhalt: ca 20 g/l.

Finns på utvalda ICA butiker och kommer även att finnas tillgänglig på Systembolaget från den 1 december

Pris: 79 kr