Vinkylen.se – Black Week – Upp till 50% rabatt på vinkylar

Ska du köpa en vinkyl? Kika in hos Vinkylen.se för att ta del av Black-Week erbjudanden med start på måndag den 23 november från kl 10.00. Då kan du hitta din vinkyl med upp till 50% rabatt!


 

Är du osäker på vilken vinkyl du ska köpa? Vinkylen.se har förberett tre enkla frågor att ställa som kan underlätta valet av vinkyl.

 1. Hur mycket vin planerar du att förvara?
  Är du en vinsamlare och vill samla ihop en kollektion ska du sikta på en vinkyl med 25-50% mer kapacitet än antalet flaskor du har idag. Det är säkrare att välja en vinkyl som har plats för mer flaskor än du behöver. Väljer du dessutom att lagra större champagneflaskor är det en bra idé att välja en vinkyl med större kapacitet. Om du däremot tenderar att köpa och servera vin inom några månader – är kapaciteten mindre övervägande.
 2. Var ska din vinkyl placeras?
  Att veta var du vill placera din vinkyl och hur mycket utrymme du har hjälper det att välja mellan en fristående, inbyggd eller integrerad modell.

  Fristående vinkylar är de mest tillgängliga och kan placeras nästan var som helst i hemmet. Eftersom de inte har några större begränsningar när det gäller placering kan de ha bredare och större dimensioner än inbyggda modeller. Det innebär att du enklare kan hitta dessa med kapacitet upp mot 190 flaskor. Värt att känna till är att hålla temperaturen runt vinkylen stabilt så det inte fluktuerar…så låt gärna bli garaget.
  Inbyggbara vinkylar har fördelen att ge ett snyggt och färdigt utseende till köket. De är något dyrare än fristående modeller och eftersom de vanligtvis har standardmått finns det gränser för hur många flaskor de kan lagra.
  Integrerbara vinkylar införskaffas vanligtvis i samband med en köksrenovering då dessa monteras in på ett annorlunda sätt för att ge köket ett sömlöst utseende. Skillnaden mellan inbyggbara och integrerbara vinkylar är placeringen av luftventilationen. Flaskkapaciteten är generellt sett mindre för integrerbara vinkylar, däremot kan du hitta ett större utbud av dessa hos specialhandlare av vinkylar!

 3. Behöver jag en vinkyl med en eller två temperaturzoner?
  Hur många temperaturzoner du behöver i din vinkyl beror till stor del av vad du använder vinkylen till; förvaring, servering eller både och. Det beror även på om du vill förvara olika vinvarianter tillsammans.

Enkel temperaturzon passar dig som enbart vill förvara enbart en vinvariant (ex bara röda eller vita viner) och vill hålla dina viner i serveringstemperatur. Eftersom den optimala serveringstemperaturen skiljer åt för röda och vita viner är det viktigt att ha en vinkyl som kan tillgodose temperaturen för respektive variant.
Dubbel temperaturzon passar dig med en samling av flera vinvarianter. Vinkylar med två temperaturzoner ger dig som vinsamlare en större flexibilitet att förvara fler vinvarianter i en och samma vinkyl.

Multitemperaturzon kan man säga är nästa generationen av vinkylar som ger dig möjlighet att förvara viner i tre olika temperaturer. Du kan alltså förvara och lagra viner i en och samma vinkyl genom att placera dem i olika sektioner i vinkylen.

BLACK WEEK hos Vinkylen.se – Upp till 50% rabatt på vinkylar!
Måndagen den 23 november från kl 10.00 startar rean hos Vinkylen.se. Här hittar du fristående, inbyggbara och integrerbara vinkylar och vinlagringsskåp i olika färger och modeller >>>