Populära Lucia Chokladglögg tar plats på hyllan

Årets glögg – den återkommande favoriten Lucia Choklad


Årets glögg – den återkommande favoriten Lucia Choklad

Äntligen går det att köpa kritikerrosade Lucia Chokladglögg direkt från hyllan på Systembolaget. Från och med 1 november 2016 finns glöggen nämligen i 78 butiker tack vare ”lokalt efterfrågat sortiment”. Bakgrunden är att glöggen har varit så populär att den nu kvalar in i sortimentet.

Pressansvarig på Oenoforosgruppen, Lisa Lind, har i flera år tagit del av recensioner och bedömningar från svensk media.

– Det är fantastiskt roligt att Lucia Choklad nu får den plats på hyllan som den förtjänar. Glöggen får enastående kritik vilket inte minst syns på recensioner från svensk media, ”Årets favorit”, ”Redaktionens favorit”, ”Årets bästa julglögg”, Finstämd äkta chokladsmak”, ”Elegant och klassisk”  – till recensionerna här.

Lucia Choklad är en elegant starkvinsglögg gjord på italienska viner från producenten Giulio Cocchi. Glöggen har klassisk smak av glöggkryddor som kanel, kryddnejlika, kardemumma, muskot, ingefära och pomerans tillsammans med finstämd smak av choklad från rostade kakaobönor.

Lucia Choklad passar att värma på traditionellt svenskt manér tillsammans med pepparkakor. Vi rekommenderar den även som avec till en kopp kaffe, då gärna rumstempererad med en isbit, med en mandelbiskvi eller en mörk chokladtryffel.

Bakgrund producenten

Guilio Cocci var en entusiastisk konditor i Asti som grundade sitt företag 1891 som lät utöka sin konditorverksamhet till att omfatta även likörtillverkning. Han experimenterade med sina egna recept och kryddade sina drycker med olika örter.

Lucia Choklad Glögg

71 kronor • Nr: 76504 • Lokalt efterfrågat sortiment (se vilka butiker här) + Beställningssortiment• 15 %
Ursprung: Piemonte, Italien • Producent: Giulio Cocchi • Volym: 500 ml

Från 1 november på hyllan i 78 butiker (vilka syns på Systembolagets hemsida). För övriga butiker beställs Lucia Choklad på Systembolaget fem dagar i förväg.

Till fantastiska recept skapade av världsmästaren Håkan Johansson samt bilder