2014 KWV Classic Collection Chenin Blanc Chardonnay Sauvignon Blanc

Veckans vin kommer från en av Sydafrikas största vinproducenter som också är innehavare av världens största vineri.


KWV grundades som ett litet kooperativ 1918. Sedan dess har KWV haft skilda roller fram till nutid. Idag är KWV ett modernt företag med export till över 100 länder. Företaget har sitt säte i Paarl i Sydafrika och där finns också deras stora källare. KWV har idag hela 50 000 medarbetare och är det enda större vinföretaget i Sydafrika som huvudsakligen ägs av representanter för den afrikanska befolkningsmajoriteten. KWV tar sina druvor från kontrakterade odlare i hela Kapprovinsen. Fokus är att producera högkvalitativa viner i flera olika prissegment. Man producerar allt från lågprisviner över klassiska Roodeberg-vinerna till lite dyrare viner som Laborie och prestigevinet The Mentor’s.

KVW CLassic collection copy sb
Veckans vin är 2014 Classic Collection Chenin Blanc Chardonnay Sauvignon Blanc. Vinet är ungt, friskt och smakrikt med trevliga toner av de tre olika druvsorterna. Ett perfekt sommarvin som passar bra till såväl buffén som till sallader och fisk.

2269 2014 Classic Collection Chenin Blanc Chardonnay Sauvignon Blanc, KWV
Ett ungt, friskt vin från Western Cape med solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av päron, persikor, äpple, passionsfrukt, färskt smör, kryddor och vanilj.

75 kr 86 poäng (SUPERFYND)

Leverantör: Arvid Nordquist Vin och Sprithandel