Nu lanseras Chill Out Prosecco – en frisk och fruktig Prosecco som dessutom är ekologiskt framställd

Prosecco chill out

Chill Out, Sveriges största vinserie representerar en bredd av både ursprung och stilar från världens vinländer. Till hösten utökar Chill Out sin vinserie och presenterar för första gången en Prosecco i sitt sortiment.

Prosecco är namnet på en grön druvsort, men från 2009 har det blivit namnet på ett vin som måste komma från ett specifikt geografiskt område som ligger i Ventetien och Friuli. Så man har nu istället börjat använda Glera som är ett äldre namn för druvsorten. Det finns 2 DOC appellationer i området, Prosecco DOC och Prosecco di Treviso DOC samt fyra av den högre ursprungsbeteckningen DOCG;  Asolo, Cartizze, Rive och Conegliano Valdobbiadene.

Chill Out Prosecco har en fruktig och insmickrande doft av päron och citrus.  Smaken är torr och frisk med inslag av päron och honungsmelon. Chill Out Prosecco passar utmärkt som både aperitif och sällskapsdryck men också till drinkar och fräscha lättare rätter så som sallader och skaldjur.

Ett ekologiskt vin måste uppfylla krav på tillverkning och på odlingen. Mycket handlar om hårdare regler för användningen av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Vad det gäller tillverkningen får man inte använda lika många tillsatser och processhjälpmedel som vid en konventionell vinproduktion. Gränsen för hur mycket svaveldioxid som får tillsättas är också lägre.

Prosecco har blivit omåttligt populärt den senaste tiden och med sina härliga friskhet och päronfruktighet så är det verkligen en utmärkt sällskapsdryck, säger Carin Widoff, Brand Manager Altia. Vi märker en tydlig trend i att folk har börjat dricka mousserande vid fler tillfällen, inte bara vid högtider och vi kan även se ett ökat intresse för ekologisk viner, fortsätter Carin. Därför var det självklart för oss att Chill Out Prosecco skulle vara ekologisk.

Chillout prosecco

Med den ekologiska Proseccon visar Chill Out Wines att de tar ytterligare ett steg i rätt riktning för att förse marknaden med högkvalitativa ekologiska viner. 

Pris: 89,00kr

Artikelnummer: 77088

Ursprung: Italien, Venetien, Prosecco