AKTUELLT:
Högsta betyg till Tareq Taylors tyska riesling!
100 % grön produktserie när Pinnvinet-boxen blir ekologisk
Scarlett Dark – härligt generöst rött från Spanien
To The Nines – högt betyg till spännande...
En god jul från Tegnér & Son
Krämig potatisgnocchi med rödgul trumpetsvamp, kalkon, spenat, Appenzeller...
Trots skenande priser – svenskar slänger mat för...
Teriyakipenslad & serranolindad torskrygg, heta ramennudlar & klassisk...
POSE Sparkling Brut Blanc de Blancs – fyndmässigt...
Blossa 2023 – här är årets smak
Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Hem / Salmaburgare, kryddig mangosalsa, avokadokräm & friterade risnudlar möter Kung Fu Riesling!

Salmaburgare, kryddig mangosalsa, avokadokräm & friterade risnudlar möter Kung Fu Riesling!

av Boxtoppen juni 11, 2021
juni 11, 2021
140

Recept – 4 personer

Ingredienser
4 salmalaxburgare
4 briochebröd
1 mango
1 rödlök
1 chili med hetta, chiliflakes om du inte har färsk
2 lime
2 avokado
1 dl gräddfil
1 msk vitvinsvinäger
Färsk koriander
1 paket risnudlar
2 dl sweet chili
1 vitlöksklyfta
Japansk soja
Salt, svartpeppar, neutral olja att fritera i

Tillval
Mangold i stället för salladsblad

Så här gör du

Börja med att förbereda salsan genom att finhacka mango, chili och rödlök. Mixa i en skål med saften från en lime, vitvinsvinäger, salt och peppar samt hacka ner en knippa färsk koriander. Ställ i kylen.

Stavmixa samman avokado och gräddfil samt saften från en lime till en slät massa. Salta och peppra. Ställ i kylen.

Blanda sweet chili, en finhackad vitlök och lite japansk soja i en skål.

Hetta upp neutral olja för friteringen. När värmen är uppe kan du bryta av en bit risnudel och se om de snabbt sväller upp. Bryt små knyten av nudlarna och lägg i oljan. De expanderar på nolltid så vänd snabbt och ta sedan upp innan de får färg. Lägg på papper och fortsätt fritera.

Rosta briochebröden och hetta upp en stekpanna med neutral olja. Stek salmalaxen max en minut på varje sida. Servera dina burgare med lite delade mangold på ena brödskivan, toppa med en klick avokadokräm och lägg på laxburgaren som du sedan kröner med en klick salsa och brödet. Ställ fram de friterade risnudlarna som dina ”fries” och sweet chili-dippen.

Vinet

2020 Kung Fu Girl Riesling från Washington State

(i halvflaska & magnumformat)

art.nr. 2690, 1500 ml (magnum, 12%) 295 kr alt. 375 ml (halvflaska) 75 kronor, 5 av 5 poäng – Full pott!
Vi har ett purungt vin i glasen och det yttrar sig på ett charmerande vis genom tropiska toner av ananas och litchie men även persika, päron och ett stänk lime kikar fram i den druvaromatiska doften. Smaken är stenfruktig i sitt anslag, framför allt saftiga päron och persika och har en diskret sötma som bärs upp av syran. Avslutet har den ungdomliga energin och avslutar rent och med limesyrlig fräschör.

Till maten
Kung Fu Riesling har inte bara lime och tropiska nyanser som möter vinet på ett utmärkt vis, det har även den lilla sötman som anstår en älskvärd riesling och det innebär att kryddhettan möts i maträtten. Somrigt fräscht!

laxmatsalma
Tidigare artiklar
På jordens villkor lanserar Drostdy Hof 100% återvinningsbara förpackningar
Nästa artikel
O Sole Mio är den italienska sommardrinken med karibisk twist

LIKNANDE ARTIKLAR

Högsta betyg till Tareq Taylors tyska riesling!

100 % grön produktserie när Pinnvinet-boxen blir ekologisk

Scarlett Dark – härligt generöst rött från Spanien

To The Nines – högt betyg till spännande...

En god jul från Tegnér & Son

Krämig potatisgnocchi med rödgul trumpetsvamp, kalkon, spenat, Appenzeller...

Trots skenande priser – svenskar slänger mat för...

Teriyakipenslad & serranolindad torskrygg, heta ramennudlar & klassisk...

POSE Sparkling Brut Blanc de Blancs – fyndmässigt...

Blossa 2023 – här är årets smak

FLER RECEPT

  • Pankofriterade blåmusslor, Portabella, svartkål & en kräm på blomkål & jordärtskocka

  • Sushi på lättrökt salmalax, wasabimajonnäs, sriracha & rostad lök möter charmant grüner veltliner

  • Smörstekt rågbröd toppat med avokado, sobrasada & bladpersilja i härligt möte med Karl Fredriks Rosé!

  • Långbakad fläskkarré, rostade rotfrukter, såsreduktion & italiensk generositet i glasen

  • Lamminnerfilé, primörer, vit bönkräm & sicilianskt rött i glasen

ARTIKLAR

  • 100 % grön produktserie när Pinnvinet-boxen blir ekologisk

  • En god jul från Tegnér & Son

  • Trots skenande priser – svenskar slänger mat för nära 800 kr varje månad

  • Blossa 2023 – här är årets smak

  • Karins Veranda – en nyhet

Kontakta Boxtoppen

  • - Maila oss på info(at)boxtoppen.se
  • - Annonsering: christoffer(at)boxtoppen.se
  • - Webbmaster: Tecken 1 AB
  • Copyright 2014-2023.

Populär läsning just nu

  • 1

    Scarlett Dark – härligt generöst rött från Spanien

    september 20, 2023
  • 2

    100 % grön produktserie när Pinnvinet-boxen blir ekologisk

    september 21, 2023
  • 3

    To The Nines – högt betyg till spännande rödvinsnyhet från en av Portugals främsta!

    september 19, 2023

Om Boxtoppen

Idén med Boxtoppen är att sprida kunskap om vin i allmänhet och boxviner i synnerhet på ett lättbegripligt och trevligt sätt till alla som har ett vinintresse. Oavsett om du är aktiv munskänk och provat vin i 50 år eller är en yngre konsument med ett nyligen väckt intresse för vin kommer det finnas spännande läsning om aktuella lanseringar och gamla trotjänare.

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

LÄS OCKSÅx

Baronen intar förstaplatsen

Bästa roséboxarna!

Aval – strålande bra Bretagnecider