90-talets hetaste drinkfixare tillbaka i ny, upphottad version

Vi som var unga på 90-talet har alla minnen av svettiga dansgolv med E-Type i högtalarna och en Lennart i handen. Xanté var en hype under 90-talet då originalprodukten, som i folkmun kallas ”päroncognac”, och drinken Lennart hade sin absoluta storhetstid.


Nu kommer Xanté Sour — en upphottad version av päronlikören i ny modern tappning. I grunden har Xanté Sour samma karaktäristiska päronsmak som originalet Xanté. Men Sour har också fått en syrlig twist av citron. Med sin lägre alkoholhalt på 15 procent passar den perfekt på såväl hemmafesten som dansgolvet.

Varje flaska har dessutom sin unika design och är numrerad. Mönstret är framtaget på temat ” When pear meets sour”, som berättar historien om produkten från päronträdet till nattklubben. De olika mönstren som täcker flaskan vrids och zoomas i tryckprocessen, med ett oändligt antal kombinationsmöjligheter, vilket gör att ingen flaska är den andra lik.

Det finns inga regler för hur Xanté Sour skall serveras, bara den är kall, och den passar perfekt som drinkingrediens till sommarens kalas. Blanda ihop exempelvis en Skinny Lennart eller en Sour Spritzer, se recept nedan.

Skinny Lennart
1 del Xanté Sour
1 del sodavatten
1/2 lime

Gör så här:
Fyll upp ett glas med is och tillsätt sedan Xanté Sour och sodavatten. Pressa i saften ur en halv lime. Toppa med limezest.

Sour Spritz
1 del Xanté Sour
1 del prosecco eller cava
En skvätt sodavatten
1/2 lime

Gör så här:
Fyll upp ett glas med is och tillsätt sedan Xanté Sour, bubbel och en skvätt sodavatten. Pressa saften ur en halv lime. Du kan dekorera med limeskivor.

Isbitar med blandade suringar
En annan festlig detalj till festen är isbitar med bladat surt godis i. Lägg ned blandade favoritsuringar i isformar, fyll på med vatten och låt stå i frysen. Blir festligt att lägga i drinken.

Xanté Sour & Pear
Artikelnr: 80436
Produkttyp: Likör
Pris: 149 kr
Alkoholhalt: 15 %