Casal Garcia Rosé – ett rosévin från Portugal

Kicka igång våren med en rosé! Nu lanseras Casal Garcia Rosé från det populära vinvarumärket Casal Garcia och den portugisiska producenten Aveleda


Casal Garcia Rosé är fruktigt och passar perfekt att avnjutas i sällskap med vänner när vårsolen värmer. Rosévinet har en låg alkoholhalt på 9,5 procent och passar bra en varm vårkväll på balkongen eller en ledig eftermiddag i solen.

Casal Garcia Rosé är gjort på druvorna Vinhão, Borracal och Azal, och druvorna kommer bland annat från den välkända vinregionen Vihno Verde DOC som ligger i nordvästra Portugal. Vinregionen är känd för sina lättsamma och friska viner med lätt spritsighet. Klimatet är något svalare och lite regnigare i detta område vilket gör att viner som görs på druvor härifrån får hög fruktsyra, är rika på mineraler och har en relativt låg alkoholhalt.

  – Det är med stor glädje som vi introducerar ett rosévin från Casal Garcia, som även ligger bakom världens mest sålda Vihno Verde. Roséviner är omåttligt populära i Sverige och intresset för portugisiska viner är stort. Därför känns det extra roligt att kunna erbjuda svenska konsumenter ett friskt och fruktigt rosévin med pärlande karaktär från ett välkänt portugisiskt varumärke. Rosévinet har dessutom en låg alkoholhalt och passar både till vardags och mer festliga tillfällen i sommar, säger Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager på Altia.

Det välkända vinvarumärket Casal Garcia står bakom världens mest sålda Vihno Verde. Casal Garcia skapades 1939 när fransmannen Eugène Hélisse blev anställd som vinmakare av ägaren Roberto Guedes på egendomen Quinta da Aveleda i Peñafiel, i Portugal. Fransmannens utlovade förbättringar gav resultat och första skörden blev en succé – det lätta, friska och pärlande vinet fick namnet Casal Garcia. Casal Garcia introducerades på den svenska marknaden under mitten av 1970-talet. Sedan dess har det vita Vihno Verde-vinet varit en favorit bland svenska konsumenter, och vinet är en av de bästsäljande portugisiska vita vinerna i Sverige.

Viner från Portugal ökar i popularitet
Försäljningen av portugisiska viner har ökat stadigt i Sverige de senaste åren. Bara de senaste 12 månaderna ökade försäljningen av portugisiska viner på Systembolaget med 42 procent. En av anledningarna är att Portugal har många spännande vinregioner, och landet producerar ett brett utbud av kvalitetsviner som görs på intressanta inhemska och lokala druvsorter.

Aveleda är ett familjeföretag som grundades 1870 och drivs idag av den femte generationen Guedes. Den vackra egendomen Quinta da Aveleda har anor sen 1600-talet och ligger i orten Penafiel. Vinproducenten har sin bas i vinregionen Vihno Verde men är även aktiv i regionerna Duouro, Barraida och Algarve. Viktiga kärnvärden i företaget är att producera vin på ett hållbart sätt, bevara den biologiska mångfalden samt att ha ett öga för detaljer.

Casal Garcia Rosé finns nu i Systembolagets beställningssortiment.

Produktinformation
Casal Garcia Rosé
Artikelnr: 51278
Land: Portugal
Pris: 74 kr
Alkoholhalt: 9,5%
Råvaror: Vinhão, Borracal, Azal