Don´t judge a book by its cover

Klimatsmarta förpackningar är här för att stanna. Motståndet finns, precis som vid skruvkapsylens inträde, men långsiktighet behöver gå före ”hur det alltid har varit”. Och handen på hjärtat, hur ofta läggs en fruktmogen, kryddig Côtes- du- Rhône Villages på lagring? Tänk klimatsmart, men utan att avstå kvalité, för det är trots allt insidan som räknas.


Detta är en unik lansering i det fasta sortimentet från första september. Man kanske ställer sig frågan om vin i Tetra kan vara bra. Klimatsmarta förpackningar är här för att stanna, men precis som skruvkapsylen, tar det ett tag att få fäste och acceptans. Detta gäller speciellt åsikter om hur lite bättre kvalité bör förpackas.

Druvorna till detta vin är de klassiska, grenache 60% och syrah 40%, vilka plockats från byar klassade som Côtes du Rhône Villages hos Domaine Mazurd i Rhône. Det ger en högre kvalitetsstämpel än den mer generiska Côtes du Rhône. Smakprofilen har tagits fram på plats och målet var att skapa ett vin som kan utmana liknande produkter på flaska. Minimal filtrering och minutiös kontroll av fyllning. Den varsamma filtreringen bidrar till att den slutliga produkten ska vara så lik en flaskvariant som möjligt.

Finns på hyllan för 89:- och den rymmer 750 ml, precis som en flaska.