Ekologiska Allegro Primitivo visar sin trofasthet med en tatuering

Vinmakarna bakom Allegro Primitivo kallar vinet ”The Tattoo Blend”. Detta med tanke på den genomgående höga och jämna kvalitet man har lyckats hålla för vinet genom åren. Efter femton år på svenska marknaden manifesteras detta nu med ny design på etiketten och uttrycket“Always on my mind. Forever in my heart”. Designen för tankarna till en tatuering, något som varar för evigt, precis som Allegro gör. Designen är rockig och samtidigt romantisk.

Att druvorna till Allegro Primitivo får mycket sol återspeglas i smaken. Vinet har en rund och rik smak av just solmogen frukt, körsbär, hallon, plommon, kryddor och vanilj. Druvorna växer på sluttningarna i Apulien, som ligger på klacken i södra på Italien och lagras på fransk ek. Vinet görs numera av 100 % ekologiska druvor som plockas varsamt för hand.

Allegro är ett tacksamt vin att matcha till mat. Primitivodruvan är särskilt känd för att passa fint till traditionella rätter med kött men också pasta med tomatbaserade såser samt antipasti.

Inför Alla Hjärtans Dag går våra matidéer till Allegro i temat hjärta. Hur många har ätit rökt renhjärta, eller stansat ut hjärtan av falukorv och serverat någon man tycker om? Mer uppskattat är troligen en vackert upplagd hjärtformad Biff Rydberg eller råbiff med en hjärtformad chokladtårta som dessert. Eller en lyxigare variant av hemgjord pizza! Allegro betyder för övrigt glad på italienska.Låt kreativiteten flöda och gör någon glad!

Allegro Primitivo 2014
Pris: 74 kr
Artikelnummer: 32412
Ursprung: Apulien, Italien
Alkohol: 14 %
Druvsorter: Primitivo 100 % – ekologiskt odlade druvor
Sortiment: Ordinarie sortiment

En tatuering säger mer än tusen ord:

Allegro Primitivo – ”The Tattoo Blend” –
”Always on my mind. Forever in my heart”