Inspiration – Argentinskt och grillat

Hösten kommer med stormsteg men fortfarande finns det solglimtar som hjälper till att trycka ut det sista från grillen innan vinterförvaringen tar vid. Idag sprider vi lite inspiration i form av argentinskt vin i glaset och grillad chorizo.

Chorizospett med grillade grönsaker
(4 personer)
En sydamerikansk version av pytt i panna med massor av grönt som är gott till den kryddiga chorizon. Toppa med färsk koriander för den friska smaken.

Bosquet

Det här behöver du:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 zucchini
1 fänkål
2 potatisar
1 sötpotatis
2 tomater
4 msk olivolja
1 tsk muscovadosocker
salt och peppar
1 kruka färsk koriander

Tänd grillen eller sätt ugnen på 250 grader. Skär alla grönsaker i fina bitar. Blanda runt allt utom tomaterna med olivoljan, muscovadosocker, salt och peppar. Fördela dem över en ugnsplåt och rosta i ugnen tills allt fått fin färg, alternativt grilla dom ute i trädgården. Lägg över grönsakerna i en skål och vänd ner de hackade tomaterna. 4 stora, färska chorizokorvar Grilla chorizon i grillpanna tills de är genomstekta. Skär dem i mindre bitar som du trär upp på spett. Servera i fina skålar med bakade grönsaker, lägg chorizospetten över och toppa med koriander och lite olivolja.

Vinerna till:

cameleon-6581-copy

2014 Cameleon Selection Malbec 6581, 85 p
Ett djupt, rikt och fylligt vin från Mendoza med solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av hallon,
körsbär, björnbär, ljus choklad, mandariner, mineraler och vanilj. Mindre än 3 gram socker per liter. Ekologiskt.
Tappningsdatum: 2015-02-23.
Provningsdatum: maj 2015.
3000 ml / 227 kr

2011 Grande Reserve Malbec 78580, 88 p
Djup, rik och fyllig med tät, mörkröd frukt, bra balans, bra syra och inslag av björnbär, moreller, hallon, salmiak,
lakrits, charkuterier, röd citrus, kryddor och fat.
750 ml / 157 kr