Inspiration – Steak sandwich

4 st skivor ljust surdegsbröd
2 st skivor entrecôté (eller biff) á 200g
Salt
Peppar
Smör
2 st schalottenlökar
1 tsk socker
2 tsk rödvinsvinäger

Skala och skiva schalottenlöken i tunna skivor och lägg i en skål, strö över socker och vinäger, låt ligga i ca 1 timme (detta kan göras dagen innan). Salta och peppra köttet och stek sedan på hög värme i smör på båda sidorna, köttet ska vara rosa/rött i mitten (56 grader). Stek brödskivorna i smör och låt ligga på hushållspapper tills servering.

4 stora blad isbergssallad
4dl majonnäs
50g pepparrot
Rostad lök

Skölj isbergssalladen i kallt vatten. Lägg brödet mitt på tallriken, bred majonnäsen på brödet och en klick på sidan, lägg på salladen. Strimla köttet i fina strimlor och lägg på salladen. Häll över eventuell köttjuice. Toppa med den avrunna syrade löken, riven pepparrot och rikligt med rostad lök.

Servera tillsammans med Drostdy-Hof Shiraz Merlot (art: 12038, 189kr).

Receptet är framtaget av Christian Hellberg i samarbete med Drosty-Hof