Les Fumées Blanches tävlar i ÅF Offshore Race

Snabbhet, handlingskraft och mod är viktiga egenskaper både i vinvärlden och i sportsliga sammanhang. För François Lurton, mannen bakom internationella vinsuccén Les Fumées Blanches, var det självklart att sponsra en segelbåt i årets jubileumsupplaga av ÅF Offshore Race..


Les Fumées Blanches och svenska importören The Wineagency sponsrar tillsammans en X-41, en erkänt snabb och framgångsrik kappseglingsbåt från danska båtbyggarfirman X-Yachts. Segelbåten är en drygt 12 meter lång tävlingsyacht och det största seglet är en asymmetrisk spinnaker på ofattbara 147 kvadratmeter. Båten kommer att bära vinets namn – Les Fumées Blanches!

– Teamet är erfaret och väl sammansvetsat och vårt mål är att komma bland de tio bästa, säger Ann Burgaz, vd för The Wineagency

Tävlingen ÅF Offshore Race, som tidigare hette Gotland Runt, samlar besättningar från hela världen. I år är intresset extra stort eftersom tävlingen firar 80-års-jubileum. Starten går i Stockholm den 2 juli och evenemanget är en stor folkfest.

Stjärnproducenten François Lurton, är idrottsman och tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna. Egenskaper han haft stor nytta av när han byggt upp sitt vinimperium med vinodlingar i fyra länder. Han har skördat framgångar i sporter som bilrally och hästpolo och är även en skicklig seglare. François är tyvärr förhindrad att vara medlem av besättningen, men VD Xavier-Luc Linglin finns ombord för att sporra Les Fumées Blanches besättning till framgång.

– När vi fick möjlighet att delta med en båt i den här klassiska tävlingen ville vi självklart ställa upp. När människor från hela världen samlas för att umgås, tävla och fira är Les Fumées Blanches helt rätt i sammanhanget. Sommar, sol, vind i seglen och ett gott glas vin. Bättre blir det inte, säger François Lurton

Succévinet Les Fumées Blanches finns som vitt vin och rosévin både på flaska och på box.