Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Hem / Matinspiration till midsommar

Matinspiration till midsommar

av Boxtoppen juni 20, 2017
juni 20, 2017
292

Capresespett med basilikapesto

Capresespett med basilikapesto

Capresesallad är en riktigt fräsch och god sommarklassiker som här presenteras i en ny tappning.

Ingredienser (12-16 spett):
1 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
2 msk pinjenötter
4 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
Flingsalt och svartpeppar
250 gr pärltomater
3 dl minimozzarellabollar

Gör så här:

Pesto: mixa basilika, vitlök, pinjenötter, olivolja, vinäger, salt och peppar tills peston är slät.
Låt mozzarella och tomater marineras i peston ca 30 minuter.
Fäst på ett spett och servera.

Spett med vattenmelon, fetaost och mynta

Vattenmelon, fetaost och mynta är en underbar kombination där sötma och sälta möts.

Ingredienser (12-16 spett)
1 liten vattenmelon
1 kruka färsk basilika
250 gr fetaost
1 msk olivolja
Salt & svartpeppar

Gör så här:

Skär vattenmelon och fetaost i kuber och trä upp på små spett; en fetaost, ett basilikablad, en vattenmelon.
Ringla över olivolja, salta och peppra efter smak.

Dryckestips

Spetten serveras med fördel till en sval Sauvignon Blanc. Prova gärna Adobe Sauvignon Blanc (75 cl) eller Viña Maipo Sauvignon Blanc (3 L BIB).

Tidigare artiklar
Chill Out Dark & Elegant på 1 liters PET flaska
Nästa artikel
Vin till midsommarsillen

LIKNANDE ARTIKLAR

Få till doften av nybakat i bastun med...

Nyhet! Tr3 Apor presenterar bubblor fyllda med passion...

Bottega Sicilia – Nordens första e-handel dedikerad det...

Douros nya stjärnskott landar i Sverige

Fem generationer av hantverk, hållbarhet och passion –...

PRIDE Riesling Fab & Fruity

Nu lanseras Isolabella Limoncello i Sverige – ett...

NoFo Wine Bar Festival är tillbaka

Casal Garcia White Sangria

Spela ansvarsfullt, säkert och balanserat med dessa enkla...

FLER RECEPT

  • Pulled Beef med fräsch örtsallad, grillade grönsaker och charmerande rött

  • Pankofriterade blåmusslor, Portabella, svartkål & en kräm på blomkål & jordärtskocka

  • Sushi på lättrökt salmalax, wasabimajonnäs, sriracha & rostad lök möter charmant grüner veltliner

  • Smörstekt rågbröd toppat med avokado, sobrasada & bladpersilja i härligt möte med Karl Fredriks Rosé!

  • Långbakad fläskkarré, rostade rotfrukter, såsreduktion & italiensk generositet i glasen

ARTIKLAR

  • Få till doften av nybakat i bastun med S:t Eriks Bryggeri

  • Nyhet! Tr3 Apor presenterar bubblor fyllda med passion och lime

  • Bottega Sicilia – Nordens första e-handel dedikerad det sicilianska köket

  • Douros nya stjärnskott landar i Sverige

  • Fem generationer av hantverk, hållbarhet och passion – McManis lanserar Toasted Oak Red Wine!

Kontakta Boxtoppen

  • - Maila oss på info(at)boxtoppen.se
  • - Annonsering: christoffer(at)boxtoppen.se
  • - Webbmaster: Tecken 1 AB
  • Copyright 2014-2024.

Populär läsning just nu

  • 1

    Lammracks och Piemonte i magiskt möte

    april 25, 2025
  • 2

    Australiensisk shiraz som ger dig ett leende på läpparna!

    juli 14, 2020
  • 3

    Maze Dark & Complex – australiensiskt rött med svårslagen prislapp!

    juni 20, 2022

Om Boxtoppen

Idén med Boxtoppen är att sprida kunskap om vin i allmänhet och boxviner i synnerhet på ett lättbegripligt och trevligt sätt till alla som har ett vinintresse. Oavsett om du är aktiv munskänk och provat vin i 50 år eller är en yngre konsument med ett nyligen väckt intresse för vin kommer det finnas spännande läsning om aktuella lanseringar och gamla trotjänare.

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

LÄS OCKSÅx

Xanté Sparkling & Pear – päronbubbel till...

Piccinis Collezione Oro – väldigt lättgillad Chianti...

Världens första Ripasso 50 år