Omtalade Spreitzer – nu med ny riesling i ordinarie sortiment

Nu lanserar Spreitzer ett nytt vin i ordinarie sortimentet på Systembolaget, Mittelheimer Edelman Riesling trocken.


Weingut Spreitzer har på kort tid vuxit fram som en av det tyska vindistriktet Rheingau’s mest välrenommerade vinproducenter. Nu lanserar Spreitzer ett nytt vin i ordinarie sortimentet på Systembolaget, Mittelheimer Edelman Riesling trocken.

Vinet är betecknat Erste Lage, den näst högsta av de tyska kvalitetsnivåerna, motsvarande Frankrikes Premier Cru. Det är en kvalitetsbeteckning för enskilda vingårdar som skapats av den tyska vinodlareorganisationen VDP.

– Bara de bästa och helt mogna druvorna i perfekt kondition kan ge ett stort vin. I vinkällaren kan vi bara verkställa den kvalitet som redan finns i druvorna, säger en ödmjuk Bernd Spritzer, vinmakare på Joseph Spreitzer.

Weingut Spreitzer grundades år 1641 och ligger i byn Oestrich i distriktet Rheingau. Idag drivs familjeegendomen av bröderna Andreas och Bernd som på ett drygt decennium fört egendomen från anonymitet till att bli en av distriktets mest välrenommerade producenter. Grunden för framgångarna är ett mycket noggrant arbete ute i vingårdarna och en skonsam behandling av musten i Spreitzers historiska välvda källare från 1743.

Fakta om vinet:
Spreitzer Mittelheimer Edelman Riesling trocken 2016
100% Riesling
Art.nr: 4649
750 ml, flaska
Pris: 199 kr
Lansering: 1 september 2017