Populära roséboxen Coteaux d’Aix en Provence blir mer tillgänglig i ett mindre format

Även om snön för stunden äntligen ligger täckt över Sverige så kommer våren snabbare än vad man tror, och när den gör det så kommer det ekologiska rosévinet Coteaux d’Aix en Provence i ett mindre format om 2,25 liters box. 

Från den första mars levereras det ekologiska rosévinet Coteaux d’Aix en Provence från producenten Gassier i ny förpackning och med nytt pris. Produkten finns redan i Systembolagets ordinarie sortiment. Rosévinets går från 3 L till 2,25 L och får en mer avlång, smalare, förpackning – särskilt anpassat för kylens sidofack.
Förpackningsstorleken är relativt ny för oss svenskar men är vanlig i andra länder och motsvarar tre 75 cl flaskor istället för fyra. Coteaux d’Aix en Provence pris sänks till det nya priset 235 kronor.

– Vi tror att rosén i ny tappning kommer att bli ännu mer populär i vår och sommar genom att den passar fler vinkonsumenter, säger Elizabeth Pezon, produktchef på Spring Wine & Spirits och fortsätter. Vinet är ekologiskt och den nya årgången verkar mycket lovande. Coteaux d’Aix en Provence från topp-producenten Gassier både smakar och ser ut som ett kvalitetsvin från Provence ska göra.