Don Simon Premium Sangria

När romarna invaderade Spanien 207 år f. Kr planterade de även de första vinplantorna i landet. Vinodlingarna blev en del av Spanien, och lokalbefolkningen började så småningom tillsätta citrusfrukter och kryddor i det röda vinet. De kallade drycken för sangria efter sangre, som är spanskans ord för blod, och syftar till vindryckens röda färg.


När Spanien långt senare serverade sangria på världsutställningen i New York 1964 blev det stor succé och sangria har sedan dess varit en populär dryck över hela världen.

Don Simon Premium Sangria är en nyhet i en somrig flaska från Spaniens största vinhus.

Servera den kall med mycket is och garnera med färska frukter eller bär. Don Simon Premium Sangria passar även bar till mat med tydlig sötma.

Garcia Carrion som producerar Don Simon Premium Sangria grundades 1890 i Jumilla i Spanien av José García-Carrión. Sedan dess har J. Garcia Carrion vuxit och är idag det största vinföretaget i Europa och det femte största i världen. De har försäljning till 130 länder på 5 kontinenter och äger bland annat vingårdar och vinerier i tio spanska D.O-områden: Rioja, Ribera del Duero, Cava, Penedes, Valdepenas, La Manca, Jumilla, Rueda och Toro.

Produktinformation:
Don Simon Premium Sangria
Land: Spanien
Pris: 99 kr
Artikelnr: 72184
Alkoholhalt: 8,5 %