Varm bärfruktig jul från Kalifornien med Barefoot Zinfandel – nyhet i ordinarie sortiment

Vinerna med den välkända foten från soliga Kalifornien får den första december sitt senaste tillskott i ordinarie sortiment i form av Barefoot Zinfandel. Smaken karaktäriseras av varm, bärfruktighet med inslag av vanilj, kryddor och en rund avslutning med mjuka tanniner, som gjord för det traditionella julbordet och som sällskapsvin


barefoot-zinfandelBarefoot, som internationellt är ett av världens mest sålda vinvarumärken, har under 2014 gjort succé på systembolagshyllan. Främst tack vare Rosévinet Barefoot White Zinfandel box som kom in i ordinarie sortiment. Detta efter att samma vin på flaska året innan blivit mest sålda på Systembolaget i sin kategori. Den första december utökas Barefoot-familjen när systervinet Barefoot Zinfandel kommer in i ordinarie sortiment.

Doften är generös, mörk, ung och bärfruktig med inslag av mogna mörka körsbär och vilda hallon samt en trevlig rund vaniljton och kryddighet. Barefoot Zinfandel är ett medelfylligt vin med varm, frisk bärfruktig smak med inslag av vanilj, kryddor. Avslutningen är rund med mjuka tanniner.
Detta vin ska avnjutas i gott sällskap och tillsammans med en saftig hamburgare, tacos, fajitas, revbensspjäll eller mörk choklad.

Druvorna kommer från vinodlingar runt staden Lodi i Kalifornien. Området har varma och soliga dagar vilket gör att druvorna mognar maximalt och de svala nätterna gör att druvorna behåller sin fruktsyra.

Fotsulan på Barefoot flaskor tillhör Bonnie Harvey, ena grundaren av Barefoot Wines, som 1986 valde att trycka sin egna fot på etiketterna då man inte visste vad man ville ha för logotyp. Sedan dess har denna sula prytt Barefoot och har genom det blivit ett av världens mest igenkända vinvarumärken och är idag världens mest sålda vinvarumärke.

Barefoot Zinfandel
Ursprung: USA, Kalifornien | Producent: Barefoot Cellars | Druvor: Zinfandel | Årgång: 2013 | Vol: 75cl | Alk: 13,5 % |Systembolaget art.nr: 6008 | Pris: 69kr | Lansering: 1 december 2014