2013 Rosso di Montepulciano, Poliziano

Veckans vin kommer från Toscana och Azienda Agricola Poliziano, ett familjeföretag som månar om både tradition och förnyelse, och som med stolthet delarerar att man bara gör viner på alldeles egna, egenodlade druvor.


Rosso di Montepulciano 2013 Poliziano 70325Poliziano är ett familjeföretag som grundades 1961 av Dino Carletti. Idag drivs företaget av sonen Federico. Egendomen har vuxit från 20 hektar till att i dagsläget omfatta 120 hektar vingårdar. Inte bara vingårdsarealen, utan också kvaliteten har ökat under Federicos ledning och idag är Poliziano regionen Montepulcianos starkast lysande stjärna. Polizianos storhet är att man på ett unikt sätt lyckas kombinera klassiska och moderna drag i vinerna.

Veckans vin är husets Rosso di Montepulciano med årgång 2013. Vinet är en cuvée på 80% sangiovese och 20% merlot. Vinet fungerar bra både på söndagens finmiddag och fredagens italienska snabbmat framför TV:n. Ett superfynd i alla lägen!

 

70325 2013 Rosso di Montepulciano
Azienda Agricoli Poliziano 129 kr 89 poäng SUPERFYND
Ett djupt, rikt och fylligt vin med torr, mörkröd frukt, bra balans och inslag av körsbär, tranbär, lingon, mandariner, enbär, kryddor och fat.
Leverantör: Johan Lidby Vinhandel AB

>>Fullständiga uppgifter om vinet