2014 Earth’s Essence Pinotage

Veckans vin kommer från Sydafrika och den stora, innovativa producenten KWV. Vinet är 2014 Earth’s Essence Pinotage och är gjort helt naturligt och utan tillsats av svavel.


earth´s essence KVW 72307Att göra viner så naturligt som möjligt har varit en strävan för många producenter de senaste 20 åren. Steg för steg blir fler och fler ekologiska eller biodynamiska och numera finns också några som vill göra naturviner där det i princip inte ska finnas några tillsatser alls, vare sig i vingården eller i vinerna. Tyvärr finns det ytterst få bra naturviner om man med bra vin inkluderar att det inte ska vara oxiderat när det säljs. Det behövs med andra ord lite svavel som konserveringsmedel i vinet än så länge.

Veckans vin innehåller som sagt inget svavel. Istället har vinet lagrats på trä från rooibosbusken, som har välkända antioxidationsegenskaper. Vinet är det första i sitt slag och produktionen är begränsad. 1000 buteljer har allokerats till Sverige, så det gäller att beställa snabbt.

Vinet fungerar utmärkt till stekt eller grillat kött.

 

 

72307 2014 Earth’s Essence Pinotage, KWV
Ett ungt, friskt vin från Western Cape med frisk, elegant frukt, bra balans och inslag av körsbär, tranbär, granatäpple, lingon, blommor, mineraler och fat. Ett spännande vin som bara har naturliga konserveringsmedel och ingen tillsats av svavel.
119 kr 88 poäng (++)
Leverantör: Arvid Nordquists

>>Till fullständiga uppgifter om vinet