Chill Out European Collection – ytterst prisvärd sydfransk rosé i literstappning!

Vinerna i Chill Out-serien är vi många som bekantat oss med och inte minst gläds vi åt den kvalitetshöjning som noterats de senaste åren. Precis lagom till vårens inträde så har en nyhet lanserats i Chill Out European Collection och det är ett rosévin på litersflaska, hämtat från den franska södern. Boxtoppen har provat och konstaterar att det är en fin och klassisk rosé för ringa peng!


Chill Out Cuvée Rosé Pays D’Oc kommer från Frankrikes sydliga trakter, närmare bestämt Languedoc-Roussillon. Här kan man sin rosé och just denna literstappning är producerad på två av de klassiska sorterna för vinstilen; cinsault och syrah. Det är ett vin som gör sig strålande till vårens och sommarens lättare måltider men våga det även till den franska fisksoppan bouillabaisse.

Boxtoppen provar 2021 Chill Out Cuvée Rosé Pays d’Oc på litersflaska

Den sydfranska Chill Out-nyheten Cuvée Rosé baseras på två klassiska druvor i sammanhanget, cinsault och syrah där den förstnämnda dominerar blenden. Det är en frisk rosé i en mer återhållsam rödbärig stil vilket vi uppskattar mycket. Örtvindarna letar sig också fram i doftspektrumet tillsammans med persika och en blodcitrusnyans. Smaken är ungdomligt pigg med blodcitrussyra, rödbäriga nyanser, geléhallon, persika och torkade örter, inte minst fänkål. Vinet har en ytterst diskret rondör vilket balanserar syran och det lite peppriga och torra avslutet. Mycket rosé för pengarna här!

Betyg: 4 av 5 poäng

Chill Out Cuvée Rosé återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Flaskan (1000 ml, 12%) har artikelnummer 56383 och kostar 89 kronor. Vinet har en sockerhalt om 0,6 g / 100 ml.

Till vinet HÄR >>>