Aperitivo Spritz – en fräsch sommardrink med klassiska smaker av pomerans och blodapelsin

Äntligen är det dags för sommar och sol – och fräscha, lätta drycker i glasen. Nu lanserar Altia Group den klassiska sommardrinken Aperitivo Spritz – en färdig aperitifdrink med de klassiska ingredienserna pomerans och blodapelsin tillsammans med mousserande vin från Spaniens största cavaproducent.


Aperitivo Spritz är med sin somriga färg och smak den perfekta drycken att servera iskall i väntan på middagen under ljumma sommarkvällar. Namnet aperitivo kommer från det latinska verbet “aperire” som betyder “att öppna”, och drycken har verkligen en förmåga att stimulera aptiten. Servera gärna med salta snacks för att lyfta fram det mousserande vinets fruktighet och touchen av färska örter, kanel och apelsinzest. För att göra den härliga orangea färgen ännu festligare, dekorera gärna med skivade apelsinklyftor, citroner eller jordgubbar.

Aperitivo Spritz kommer från Spanien och produceras av J. García Carrión, en av världens största och mest kända vinproducenter. Familjen García Carrión har i århundraden odlat druvor, producerat vin och sålt från sin vingård i Jumilla i Spanien. År 1890, när efterfrågan ökade, byggdes vineriet ut vilket blev starten för det familjeföretag som idag har drivits inom familjen i fyra generationer. Idag äger företaget vingårdar i tio spanska vindistrikt och exporterar vin till över 155 länder över hela världen.

Aperitivo Spritz
Artikelnr: 76279
Pris: 69 kr
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 8,5 %
Ursprung: Jumilla, Spanien