Thomas Henry inleder samarbete med Altia Sweden och lanserar nyheten Pink Grapefruit

Thomas Henry – en föregångare sedan 1773


Thomas Henry erbjuder både bartenders och hemmamixare en värld av möjligheter till variation och kreativitet. Dryckerna är utvecklade av bartenders och sortimentet består såväl av klassiker som Tonic Water, Bitter Lemon, Ginger Beer, Ginger Ale och Sodavatten som mer nyskapande smaker som Mystic Mango och senaste nyheterna: Pink Grapefruit och Coffee Tonic.

Thomas Henry var apotekaren som 1773 adderade kolsyra till vatten och därmed var sodavattnet uppfunnet. Företaget Thomas Henry bildades 2010 i Berlin och har med sitt breda sortiment etablerat sig som en favorit i barvärlden och vunnit priser för både smak, ingredienser och komposition. Man är även stolt sponsor av The World’s 50 Best Bars som årligen röstas fram av 500 dryckesexperter världen över.

Altia är ett ledande nordiskt företag inom alkoholhaltiga drycker som verkar på vin-och sprit marknaderna i de nordiska och baltiska länderna. Altia arbetar för utveckling av en modern, ansvarsfull nordisk dryckeskultur.

”Vår portfölj passar perfekt med Thomas Henrys portfölj eftersom Altia Sweden arbetar med många starka varumärken. Dessa varumärken inkluderar våra egna spritvarumärken som Koskenkorva Vodka, O.P. Anderson och XANTÉ liksom vår partnerportfölj som innefattar Jack Daniel’s, Fernet Branca, Hernö Gin och Underberg. Tillsammans gör dessa varumärken Altia Sweden till det ledande spritföretaget i Sverige.” säger Sabrina Stuvland, Marketing Director International Brands på Altia Scandinavia.

”Vi är glada över att nu driva försäljningen av Thomas Henry i Sverige. Thomas Henry är ett fantastiskt varumärke med både nyskapande och klassiska Premium tonics som kompletterar vår portfölj på ett ypperligt sätt. Altia investerar stort på restaurangmarknaden. Det här samarbetet gör oss till en ännu bättre partner för våra restaurangkunder som nu erbjuds nya möjligheter att skapa härliga cocktails” säger Helena Lindquist, Sales Director på Altia Scandinavia.