Elegant och trendig provencerosé från Château Roubine

Château Roubine ligger på på klassisk mark mellan städerna Draguignan och Lorgues i centrala Provence och var känt redan på 1300-talet. Slottet och vingårdarna ligger omgivna av pinje- och ekskogar. Av egendomens totalt 130 hektar är 72 planterade med klassiska provencalska druvor som grenache, syrah och mourvèdre. Odlingarna sköts enligt agriculture raisoné, vilket innebär att man respekterar naturen och den biologiska mångfalden. Redan 2008 fick man certifieringen för detta och man är i process att övergå helt till ekologisk odling och framställning.

Slottsägarinnnan Valérie Rousselle brinner för sitt Château Roubine och var tidigare ordförande för organisationen för Cru Classé de Provence. Hon har samlat ett team bestående av vingårdsmanagern Jean-Louis Francone, källarmästaren Pierre Gerin och konsulterande oenologen Olivier Nasles som ansvarar för den höga kvaliteten på gårdens viner. Både rött, vitt och rosé produceras och i flera olika kvalitetsklasser.

Druvorna för Castel Roubine Rosé kommer från olika vingårdar i norra Provence och vinerna har preparerats i Château Roubines källare. Vinet har lagrats i rostfria tankar för att bevara den lätta, friska och mjukt fruktiga karaktären som är typisk för provencalsk rosé. Castel Roubine Rosé har en torr, fruktig och mycket frisk smak med inslag av röda vinbär och jordgubbar. Vinet passar ljuvligt som aperitif men även till vårens lättare sallader och ljusa kötträtter.

Under lanseringsperioden kommer vinet i en exklusiv trälåda vid köp av tre flaskor.

Castel Roubine Rosé 2014

Volym: Flaska 750 ml Pris: 99 kr Varunummer: 72960-01 Sortiment: Beställningssortimentet

Alkohol: 13% Ursprung: Provence, Frankrike Druvsorter: grenache, syrah, cinsault

Lagring: Rostfria ståltankar.