Guld till Vernissage viner för sin kvalitet i interationell Bag in Box-tävling

Tävlingen ”Concours International Wine in Box” genomfördes i mars 2015 i Toulouse i Frankrike. En jury av vinexperter provade blint boxviner för att utnämna de bästa ”Best Wine in Box”.  Vinerna placerades i grupper beroende på ursprung, druvsort och årgång. Alla vinsorter kunde delta i tävlingen, förutsatt att de kommer i en låda. Detta är den första stora tävlingen för enbart boxviner från hela världen.

Vernissage viner håller hög kvalitet och guldmedaljerna i ”Concours International Wine in Box” är ett ytterligare bevis för detta. Sedan tidigare har vinerna även uppmärksammats för sin spektakulära design med leopardmönstrade handväskor.

–  Det är kul att få en bekräftelse på att det verkligen är hög kvalitet på vinerna och och inte bara en en vacker design, som en del kanske tror. Det är ytterligare en bekräftelse på varför vinerna är så populära både bland konsumenter och vinskribenter, berättar Produktchef Johan Lund.

Bakom Vernissage viner finns Oenoforosgruppen. Vinet kommer från trendiga regionen Languedoc-Roussilloni i södra Frankrike. Vinet förädlas, lagras och tappas sedan på box på Nordic Sea Winery i Simrishamn – en av Europas mest moderna vinanläggningar.

 

VERNISSAGE – Sommarens snyggaste boxar 
Vernissage Rosé 2013
Art.Nr 71604 / 149 kr / 1,5 liter / 13 % / Vin de Pays d´Oc, Frankrike / Beställningssortiment

SMAK: Mycket frisk och fruktig smak med inslag av jordgubbar, björnbär och vilda hallon och ett örtigt avslut.

PASSAR TILL: Vinet passar utmärkt som aperitif och sällskapsvin men även till fisk och skaldjur eller sallad med kyckling.

Vernissage Chardonnay Viognier 2013
Art.Nr 2387 / 149 kr / 1,5 liter / 12,5% vol / Vin de Pays d´Oc, Frankrike /Ordinarie sortiment

SMAK: Torr, blommig och mycket fruktig smak med inslag av päron, citrus, tropisk frukt och vanilj.

PASSAR TILL: Vinet är en utmärkt aperitif men passar också bra till smakrika rätter av fisk och skaldjur, gärna med asiatiska influenser av lime och ingefära.

Vernissage Syrah Cabernet Sauvignon 2013
Art.Nr 70083 / 149 kr / 1,5 liter / 13,5 % / Vin de Pays d´Oc, Frankrike/ Beställningssortiment

SMAK:  Fylligt, fruktigt med integrerade fattoner, mjuka tanniner och elegant struktur. Inslag av svarta vinbär, björnbär, örter och vitpeppar.

PASSAR TILL: Passar utmärkt till mörkt och ljust kött, pasta, fågel och lagrade ostar.