Ginger Joe Pear – nyhet med smak av päron från den mustaschprydde Ginger Joe

Ginger Joe har tagit sig in både i svenskarnas hjärtan och på Systembolagets hyllor. Nu kan du få tag på den mustaschprydda flaskan med kryddig smak av färsk ingefära, uppfriskande bubblor och gröna päron.


Förra året lanserades Ginger Joe i Sverige och det tog inte lång tid innan det var en välkänd dryck. Den är känd för sin unika smakprofil som är lätt att tycka om och för sin mustaschprydda flaska. – Vi tyckte att det var dags att Ginger Joe (som är en social typ) fick sällskap och till alla päron lovers där ute finns nu även drycken med en touch av päron, berättar Karl Wennberg, producktchef för Ginger Joe i Sverige.

Historien om mustaschen på flaskan kommer från “Ginger” Joseph Stone, en mustaschprydd grönsakshandlare bosatt i London och grundare till huset ”Stone’s”. Legenden säger att Joe var smått besatt över den kittlande smaken av ingefärsrot (lat. Zingiber officinale) och det var vid hans första djupdykning i ingefärsdrycken kring år 1740 som mustaschen blev hans signum.

– Ginger Joe Pear är en uppfriskande och kryddig dryck med lätt hetta, baserad på fermenterad druvjuice och färsk ingefära. Den har en stor och nyanserad doft och smak med tydlig karaktär av ingefära med inslag av gröna päron och citrongräs. Servera Ginger Joe Pear i ett glas fullt med is och avnjut den i ensam majestät. Annars är den en god vän till kryddstark mat, gärna asiatisk och fungerar även utmärkt som alternativ till cider eller wine coolers, fortsätter Karl att berätta.

Stone´s Ginger Joe Pear
Varunummer: 88024
Pris: 20,90 kr
Ursprung: Storbritannien
Vol: 33 cl flaska
Alk: 4 %