Inled grillsäsongen med bärfruktiga Barefoot Zinfandel från Kalifornien – nu även på box

Barefoot, som internationellt är ett av världens mest sålda vinvarumärken, gjorde under 2014 succé på systembolagshyllan främst tack vare rosévinet Barefoot White Zinfandel, vars box kom in i ordinarie sortiment förra sommaren. Samma vin på flaska blev även det mest sålda rosévinet på Systembolaget i sin priskategori. I december utökades Barefoot-familjen med det röda systervinet Barefoot Zinfandel och nu i juni blir det världspremiär för samma vin på box när det lanseras i beställningssortimentet.

Doften är enligt importören ”generös, mörk, ung och bärfruktig med inslag av mogna mörka körsbär och vilda hallon samt en trevlig rund vaniljton och kryddighet. Barefoot Zinfandel är ett medelfylligt vin med varm, frisk bärfruktig smak med inslag av vanilj, kryddor. Avslutningen är rund med mjuka tanniner.”

Druvorna kommer från vinodlingar runt staden Lodi i Kalifornien. Området har varma och soliga dagar vilket gör att druvorna mognar maximalt och de svala nätterna gör att druvorna behåller sin fruktsyra.

Fotsulan på Barefoot flaskor tillhör Bonnie Harvey, ena grundaren av Barefoot Wines, som 1986 valde att trycka sin egna fot på etiketterna då man inte visste vad man ville ha för logotyp. Sedan dess har denna sula prytt Barefoot och har genom det blivit ett av världens mest igenkända vinvarumärken och är idag världens mest sålda vinvarumärke.

Barefoot Zinfandel

Ursprung: USA, Kalifornien | Producent: Barefoot Cellars | Druvor: Zinfandel |
Vol: 75cl/3 L | Alk: 13,5% |Systembolaget art.nr: 6008 |

Flaskan ligger i ordinarie sortiment och boxen finns att beställa.