Sommar i karantän – rabarberkompott och casino

Äntligen börjar sommarvärmen dra in över landet och det betyder att vi kan börja plocka mumsiga saker från trädgårdslandet. Rabarbern är redo att plockas i maj och juni månad och det finns så mycket man kan göra med rabarbern. Jordgubbarna börjar också växa sig ganska stora, och listan kan göras lång på olika hopkok som dessa söta bär gör sig riktigt bra i.


artikeln är i samarbete med casinoutankonto

Konservera sommaren – avnjut till hösten

Se till att samla på dig ordentligt med både rabarber och jordgubbar. Då kan du nämligen njuta av solmogen sommar och samtidigt konservera en del så du kan njuta resten av året.  Eller ja, så länge lagret räcker åtminstone.

Rabarber, vin och lakrits

Rabarber är en av få grönsaker som gör sig bäst i desserter och sylt. För många är rabarbern alldeles för sur för att äta som den är, men med socker och intressanta smakkombinationer kan rabarbern nå oanade höjder.

Rabarberkompott med vin

Du kan enkelt svänga ihop en rabarberkompott med vin som är perfekt som tillbehör till både frukost, mellanmål och dessert. Koka 2dl vin, exempelvis Marsala, tillsammans med 1,5dl socker eller ljus sirap i någon minut. Tillsätt ett halvt kilo tvättad rabarber (behövs ej skalas) och låt puttra tills rabarbern är mjuk. När den svalnat kan du avnjuta tillsammans med vaniljglass, naturell yoghurt, på mackan, eller med en bit färskost och nötter.

Rabarbersylt med lakrits

Det här är en magisk kombination! Du kan enkelt göra sylt genom att använda syltsocker. Vill du inte ha konserveringsmedel kan du använda vanligt socker och en skvätt citron, men då med kortare hållbarhet. Börja med att koka rabarbern med ett par matskedar vatten. När den är mjuk tillsätter du 200 gram syltsocker och 1-1,5tsk lakritspulver och låt småkoka ett par minuter till.

Rabarberpaj i olika varianter

Att göra smulpaj på rabarber är en klassiker och dessutom busenkel att göra. Vill du variera lite kan du göra en sockerkaka med bitar av rabarber i smeten, eller varför inte en kladdkaka på vit choklad och rabarber? Vit kladdkaka får en kola-aktig smak när den vita chokladen karamelliseras i ugnen.

Jordgubbar – så enkelt och så gott

Vi ska inte glömma jordgubbarna så klart, en solklar favorit hos många. Färska jordgubbar kan du lägga i ett glas med kylt vitt vin eller rosé för både smak och utseendets skull. Till midsommar passar det utmärkt att göra en jordgubbstårta med kokosgrädde och riven vit choklad.

När hösten knackar på

När sommaren lider mot sitt slut och höstens vindar blåser kallt, kan det vara en god tröst att veta att sommarens smaker ligger konserverade i skafferiet. Rabarberkompott med färskost och en bra bok är ett alldeles utmärkt sätt att avsluta en ruggig höstdag på.

Favoritaktiviteter på hösten

Att skörda sommaren i tid och göra diverse kok på allt gott sätter guldkant på tillvaron. Om du så målar om inomhus, sträckläser böcker, är en hängiven Netflix-användare eller spelar casino under höstens mörkare timmar så kan ett litet trädgårdsland bidra med glädje året runt. Kika in på Licens på casino: Allt du behöver veta om du är sugen på att spela på ett online casino.