Kung Fu Girl får ett rosa syskonvin när Band of Roses Rosé kommer till Sverige

Vinproducenten Charles Smith, känd för storsäljarna som Kung Fu Girl Riesling och Boom Boom! Syrah, släpper nu sitt första rosévin på den svenska marknaden. Inspirerat av hur musik kan förändra vår sinnesstämning, spelar Band of Roses Rosé en färgstark och blommig melodi. Det fruktiga vinet passar utmärkt till sommarens rätter – perfekt att avnjuta till sallader, grillad fisk och rätter med ljust kött.


Den senaste nyheten från Charles Smith Wines släpps den 14 juli i utvalda Systembolaget-butiker.

– Band of Roses Rosé är en nyhet från Charles Smith Wines som man absolut inte får missa. Det är min nya sommarfavorit med en fantastisk färg och smak. Vinerna från Charles Smith Wines är alltid spännande och nytänkande, säger Flavia Bergström, Senior Brand Manager på Altia.

Intensiva smaker från Washington State 

Band of Roses Rosé är gjort på Pinot Gris, en grön druva med färg i skalen, vilket ger vinet sin karaktäristiska rosa-orangea färg. Druvorna kommer från tre olika vingårdar i Washington State, USA, och odlas enligt hållbara principer. Med varma dagar och svala nätter, i kombination med bra, väldränerad jord har Washington State en 200-dagars växtsäsong. Här har druvorna perfekta förutsättningar för att mogna långsamt. Druvorna pressas sedan försiktigt och skalen urlakas i musten 24-48 timmar innan jäsningen genomförs under cirka 20 dagar i rostfria ståltankar. Vinet lagras under 2 månader i tankarna med jästfällningen.

Charles Smith – vinvärldens rockstjärna

Tack vare vinernas kvalitét och hans färgstarka personlighet har Charles Smith vid flera tillfällen blivit utsedd till ”Årets Vinmakare” i amerikanska medier.

Med ett förflutet i musikbranschen som manager är han självlärd i konsten att tillverka vin och startade 2006 Charles Smith Wines. Målet är att skapa viner av vissa druvsorter med hög kvalitet till rimligt pris. Med beskrivningar som smakfulla, balanserade och anspråkslösa har vinerna konsekvent tilldelats höga poäng av ledande branschexperter. Charles Smiths bakgrund återspeglas inte minst i nyheten Band of Roses Rosé, inspirerat av takten i allt från hip-hop och country till rock ’n’ roll.

Band of Roses Rosé 2019

Art. 90365-01 (Systembolagets exklusiva sortiment)
Pris: 145 kr
Volym: 750 ml
Årgång: 2019
Alkoholhalt: 12,5 %
Producent: Charles Smith Wines
Land: USA
Region: Washington State
Druva: 100% Pinot Gris
Passar till: Sallader, fisk, ljust kött, buffé och sällskapsdryck