AKTUELLT:
Årets smak 2023 från Abba är tillbaka med...
Så mycket alkoholfri glögg kan du dricka utan...
Nu finns nya årgången av Dignitat Brut Nature...
Janssons frestelse och amarone
Coastal Views – ny sydafrikansk vinserie från KWV
Delicato Family Vineyards första Pinot Noir i hållbar...
Kammussla, vinägrett på citron, kapris, mortlade pumpakärnor, rostat...
Bella Porcile skapar varm O.P. drink inför vintern
Woodford Reserve presenterar pånytt Old Fashioned Week: 23:e...
The Grape Collective
Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Hem / Mat & Vininspiration – Argentinsk entrecôte med bönröra

Mat & Vininspiration – Argentinsk entrecôte med bönröra

av Boxtoppen september 16, 2015
september 16, 2015
167

Vi fortsätter på den argentinska banan i mat- och vinväg. Det är oundvikligt att prata argentinsk mat utan att komma in på kött. Vi grillar hängmörad entrecôte och chorizo och serverar en mustig bönröra med friskt vinägersting till.

Tom Sjöstedt

Ingredienser (4 personer)

4 skivor entrecôte (à minst 250 g styck annars kan de inte förknippas med Argentina)
4 argentinska chorizokorvar

Bönröra:
400 g kokta kidneybönor
3 tomater
1 rödlök
1 knippe bladpersilja
½ dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
en nypa socker

Tillagning

Skölj bönorna noggrant och låt dem rinna av. Hacka tomater, rödlök och persilja fint. Blanda allt med olivolja, vinäger och krydda med salt, peppar och socker.

Sätt ugnen på 150 grader. Temperera köttet så att det inte steks kylskåpskallt. Grilla skivorna hastigt så att de får fin färg och stek det sedan i ugnen. Innertemperaturen på köttet får max vara 55 grader. Grilla korvarna i pannan under tiden. Tag ut köttet och låt det vila.

Skär upp kött och korv i stora, saftiga bitar som du serverar med bönröran.

Passande vin till

cameleon-6581-copy

2014 Cameleon Selection Malbec 6581, 85 p
Ett djupt, rikt och fylligt vin från Mendoza med solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av hallon,
körsbär, björnbär, ljus choklad, mandariner, mineraler och vanilj. Mindre än 3 gram socker per liter. Ekologiskt.
Tappningsdatum: 2015-02-23.
Provningsdatum: maj 2015.
3000 ml / 227 kr

BosquetCameleonvintips
Tidigare artiklar
Nio viner på vita premiums topplista
Nästa artikel
Nya årgångar på topp tre!

LIKNANDE ARTIKLAR

Årets smak 2023 från Abba är tillbaka med...

Nu finns nya årgången av Dignitat Brut Nature...

Janssons frestelse och amarone

Coastal Views – ny sydafrikansk vinserie från KWV

The Grape Collective

Fyra av de bästa spelautomaterna från Vibra Gaming

Svenskar vill äta mer fisk – men priset...

Sockerfritt och “sleek can” är årets julmusttrender

Svenskarnas udda tacotillbehör

Ett stort rödvin från Tr3 Apor – 1...

FLER RECEPT

  • Pankofriterade blåmusslor, Portabella, svartkål & en kräm på blomkål & jordärtskocka

  • Sushi på lättrökt salmalax, wasabimajonnäs, sriracha & rostad lök möter charmant grüner veltliner

  • Smörstekt rågbröd toppat med avokado, sobrasada & bladpersilja i härligt möte med Karl Fredriks Rosé!

  • Långbakad fläskkarré, rostade rotfrukter, såsreduktion & italiensk generositet i glasen

  • Lamminnerfilé, primörer, vit bönkräm & sicilianskt rött i glasen

ARTIKLAR

  • Årets smak 2023 från Abba är tillbaka med en asiatisk fusion

  • Nu finns nya årgången av Dignitat Brut Nature – 2020

  • Janssons frestelse och amarone

  • Coastal Views – ny sydafrikansk vinserie från KWV

  • The Grape Collective

Kontakta Boxtoppen

  • - Maila oss på info(at)boxtoppen.se
  • - Annonsering: christoffer(at)boxtoppen.se
  • - Webbmaster: Tecken 1 AB
  • Copyright 2014-2023.

Populär läsning just nu

  • 1

    Senast provade boxarna

    november 24, 2017
  • 2

    Le Terroir Reserve – tre druvsorter som definierar södra Frankrike!

    juli 10, 2020
  • 3

    Så mycket alkoholfri glögg kan du dricka utan att riskera att åka fast för rattfylleri

    november 29, 2023

Om Boxtoppen

Idén med Boxtoppen är att sprida kunskap om vin i allmänhet och boxviner i synnerhet på ett lättbegripligt och trevligt sätt till alla som har ett vinintresse. Oavsett om du är aktiv munskänk och provat vin i 50 år eller är en yngre konsument med ett nyligen väckt intresse för vin kommer det finnas spännande läsning om aktuella lanseringar och gamla trotjänare.

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

LÄS OCKSÅx

Beaujolais Royal – den perfekta halvflaskan!

Franska Les Fumées Blanches i två kulörer

Skimmer från Provence – Marius Peyol