Ny rosé från Jacob´s Creek

Den första mars smygstartartade Jacob’s Creek rosésäsongen genom att lansera en ny boxrosé – Jacob’s Creek Crisp Rosé. På vingårdarna i sydöstra Australien skördas vinets klassiska Shirazdruvor under lite speciella omständigheter; för att få ett ljust, lätt och livfullt vin skördas nämligen druvorna på natten. Jacob’s Creek Crisp Rosé finns i Systembolagets ordinarie sortiment från och med första mars. 


På vingårdarna i sydöstra Australien skördas de noga utvalda druvorna som möjliggör den fina balans mellan sötma och syra som karaktäriserar Jacob’s Creek viner. Det nylanserade Jacob’s Creek Crisp Rosé är inget undantag. De noga utvalda druvorna skördas under natten då den svala temperaturen hjälper till att bibehålla druvornas syra. De pressas sedan direkt efter skörd under kort kontakt med druvornas skal – en förfinad framtagningsprocess som ger vinet dess färg.

”Ju längre kvällarna blir, desto snabbare närmar vi oss årets rosésäsong. Det känns såklart väldigt roligt att, lagom till dess, få introducera vårt nya Jacob’s Creek Crisp Rosé. Det är ett friskt vin som passar lika bra på picknicken, som till balkongkvällen”, säger Anna Westermark, varumärkesansvarig för Jacob’s Creek.

Den noggrant framtagna tillverkningsprocessen är ett kännetecken för Jacob’s Creeks vintillverkning som lanserades 1976. Varumärket introduceras lite mer än ett århundrade efter att Johann Gramp planterade de första vinrankorna längs med sluttningarna vid floden Jacob´s Creek, och är idag det en av Australiens ledande vingårdar. Druvorna till Jacob´s Creek viner kommer från olika vinregioner i sydöstra Australien som gör det möjligt för vinmakarna att förbättra kvaliteten på vinet genom att välja den frukt som bäst passar vinets stil.

Jacob’s Creek Crisp Rosé
Artikelnummer: 6413-08
Alkoholhalt: 12,3 %
Pris: 229 kr för 3000 ml