Periquita Reserva – samma höga kvalitet till nytt lägre pris

Portugisiska topproducenten José Maria da Fonseca skapade vinet Periquita som funnits på Systembolagets hyllor i årtionden och är ett av vinvärldens äldsta varumärken. När prestigevarianten Periquita Reserva lanserades för några år sedan blev den en omedelbar succé. Det generösa, kraftfulla vinet passade både den svenska maten och den svenska smaken.

Men kampen om boxköparna är hård och mer traditionella viner kommer gärna lite i skymundan bland alla moderna och mer strömlinjeformade nyheter. Vi värnar om den klassiska och karaktärsfulla stil som Periquita Reserva representerar, säger Ann Burgaz, VD för The Wineagency.

Därför sänker vi nu priset på Periquita Reserva i 3-litersbox med 24 kronor från 273 till 249 kronor. Flaskan behåller sitt nuvarande pris på 89 kr och den höga kvaliteten är helt oförändrad. Boxen får dessutom om ett par veckor en ny, elegant design i svart och guld för att ytterligare lyfta fram vinet i butik. En liten papegoja finns också med på boxen, Periquita betyder nämligen liten papegoja på portugisiska!

Periquita Reserva baseras på de tre portugisiska druvorna Castelão (52%), Touriga Nacional (33%) och Touriga Francesa (15%) och det färdiga vinet har lagrats 8 månader på fat av fransk och amerikansk ek.

Periquita Reserva har generös, kryddig doft med inslag av plommon, mörka bär och rostade fat. Smaken är rik och harmonisk med toner av mörka körsbär, plommon, fat, viol och kakao.

Nr 2560 Periquita Reserva 2013, BiB 300 cl, 249 kr