Saint Clair Vicar’s Choice

Boxtoppen har provat 2017 Saint Clair Vicar’s Choice, en lyckad blend mellan pinot gris och pinot noir från Saint Clairs egna vingårdar i Marlborough och Waipara. Vingårdarna är utvalda för sin förmåga att producera aromatiska och parfymerade roséviner.

Saint Clairs chefsvinmakare Hamish Clark som flertalet gånger blivit utnämnd till ”Winemaker of the Year” står tillsammans med Kyle Thompson bakom vinet.

Saint Clair grundades 1978 av Neal och Judy Ibbotson och var en av de första privatägda vingårdarna i Marlborough. Namnet Saint Clair härstammar från familjen Sinclair som var med och byggde det första huset i byn Blenheim. Druvorna såldes ursprungligen till lokala vinföretag men 1994 bestämde sig Neal och Judy för att höja kvaliteten och detta ledde till etableringen av Saint Clair Family Estate. 1994 var första gången som alla viner vann medaljer, inklusive guld och vinerna är sedan dess populära världen över.

Boxtoppen.se om 2017 Saint Clair Vicar’s Choice:

Svagt orangerosa färg. Svalt solmogen stil med ljusa röda bär, främst vinbär och jordgubbar, saftiga persikor, ylle och örtbukett. I gommen en viskös men torr känsla, fin syra, stenfrukter, persika och apelsinliknande syra. Viss täthet men framförallt renhet i en lyckad kombo mellan pinot noir och pinot gris.

Betyg: 5/5

Länk till vinet som säljs i 1500 ml-förpackning finner du här.