True Colours i vinterskrud – Winter Edition

True Colours Cava har sedan den lanserades i februari 2017 blivit mycket populär. Tidigare i år fick True Colours internationellt erkännande då den erhöll en bronsmedalj i den internationella välrenommerade vintidningen Decanters World Wine Award (DWWA).


DWWA är världens största och mest inflytelserika vintävling där vinerna bedöms av namnkunniga vinexperter från hela världen.

True Colours lanserades med syfte att stötta HBTQ-rörelsen. En del av intäkterna går till Stiftelsen Regnbågsfonden och deras arbete för mänskliga rättigheter. Stiftelsen hjälper såväl HBTQorganisationer som enskilda HBTQ-personer runt om i världen med ekonomiskt bistånd så att de kan hjälpa dem som är utsatta och förföljda på grund av sin sexuella läggning.

Mousserande viner ökar år från år i popularitet hos svenskarna. Det är inte längre ett vin som enbart förknippas med högtidsdagar och festliga tillfällen. Allt fler dricker bubbel vid andra tillfällen eller som måltidsdryck i stället för till exempel rött eller vitt vin.

– Cava är för många förknippat med sommar och sol. Och visst är det läskande med bubbel i glaset en varm sommardag. Men jag och många andra tycker att den är minst lika gott framför en värmande brasa när det är kallt ute. Att den passar utmärkt året om vill vi betona genom att under vinterhalvåret ge True Colours-flaskan en mer vintrig känsla, säger Malena Sigvardsson, Brand Manager, Altia Sweden.

Vinterutgåvan av True Colours Cava passar till smårätter som vi associerar med Spanien såsom charkuterier, ostar och andra tapas. Den är också god till skaldjursrätter, till varma och kalla förrätter och till friska desserter.

True Colours Cava finns i Systembolagets ordinarie sortiment med artikelnr: 78045 och kostar 99 kronor för 750 ml.