2013 Domaine Bousquet Reserve Cabernet Sauvignon

Veckans vin gick rakt in på nionde plats på listan över lite dyrare röda viner på flaska. Här kan du läsa mer!


Domaine Bousquet Reserve Cabernet Sauvignon 2013 2342 beskurenDomaine Bousquet grundades 1997 av Jean Bousquet. Hans mål var att göra riktigt bra ekologiska viner till konkurrenskraftiga priser. Trots att Jean Bousquet är fransman föll valet av plats på Tupungato i distriktet Mendoza i Argentina. Skälet var att Jean ville göra ekologiska viner och enligt honom var Tupungato på 1250 meters höjd över havet den perfekta platsen. Planteringen av vingården inleddes 1998 och den första skörden bärgades 2002.

Idag har vingårdarna vuxit till 265 hektar med malbec, cabernet sauvignon, merlot, pinot noir, syrah chardonnay, pinot gris samt några druvsorter till. Domaine Bousquet gör moderna, smakrika viner med generös frukt och fint djup. Huset använder ofta en mix av franska och amerikanska ekfat till sina cuvéer för att ge dem en extra dimension. Inte bara vingårdarna har blivit större, utan även husets vinportfölj. Idag gör man cirka 30 olika viner i flera olika serier varje år.

Cameleonserien är mycket populär i Sverige och det finns idag tre olika cuvéer tillgängliga i Systembolagets fasta sortiment. Storsäljaren Cameleon Malbec finns dessutom såväl på helflaska, som på halvflaska och box. Veckans vin, däremot, är ett lite dyrare vin, 2013 Domaine Bousquet Reserve Cabernet Sauvignon, som imponerar med generös frukt och stort djup. Ett perfekt grillvin så här på vårkanten!

2342 2013 Domaine Bousquet Reserve Cabernet Sauvignon
109 kr  89 poäng SUPERFYND
Ett djupt, rikt och fylligt vin med solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av cassis, vingummin, violer, mineraler och fat.
Leverantör: Vinia Sweden AB

>>Till fullständiga uppgifter om vinet