2014 Yalumba Viognier

Veckans vin är en ekologisk nyhet och kommer från australiska Yalumba, som gjort en lång resa.


yalumba organic viognier 2014 6466Yalumba grundades för drygt 150 år sedan och de första 130 åren var fokus att överleva. På den tiden var det bulkviner i allmänhet och starkviner i synnerhet som gjorde att man klarade sig. De senaste 25 åren har företaget tack vare exportframgångar och bra marknadsföring kunnat utveckla Yalumba till ett kvalitetsföretag med mer och mer fokus på dyrare viner.

Yalumba har länge haft som mål att göra Australiens bästa viner vin på druvan viognier. Steg för steg har man förbättrat sina cuvéer och idag är det få som kan mäta sig med Yalumbas viognier-viner oavsett vilken priskategori man väljer.

Veckans vin är smakrika 2014 Yalumba Organic Viognier som är ett generöst, solmoget vin med druvtypisk frukt och milda, bäriga aromer. Vinet funkar bra till fisk- och skaldjur men kanske ännu bättre till smakrik asiatisk mat med ingefära, chili och koriander och andra smaker som ofta är svåra att hitta bra viner till.

6466 2014 Yalumba Organic Viognier, Yalumba
Ett runt, rikt och bussigt vin från South Australia med silkig, solmogen frukt, bra balans, mild syra och inslag av persikor, litchi, lyktfrukter, blommor och mineraler. Ekologiskt.
99 kr 89 poäng (+++)
Leverantör: Vinunic AB

>>För fullständiga uppgifter om vinet