2013 il Conte Nero di Troia Zinfandel

il Conte är ett av Oenoforos klassiska varumärken. Vinserien innehåller flera olika viner. Veckans vin är nykomponerat och domineras av den ovanliga, men mycket trevliga druvan Nero di Troia.


Nordic Sea Winery grundades 2010 och är Sveriges i särklass största vineri. Steg för steg antar Nordic Sea Winery formen av ett moder-vineri med ett antal satellitvinerier runt om i världen. Skörd, första jäsningen och ibland lite mer görs på plats i vinregionen och därefter skickas vinet från satellitvineriet hem till modervineriet i Simrishamn.

2013 il Conte Nero di Troia Zinfandel är ett generöst, smakrikt vin med brett användningsområde. Vinet funkar bra till grillat men också till ost, oliver och lite kallskuret om regnet håller i sig och man får söka sig inomhus. Vinet ligger sedan 1 juli etta på boxtoppens lista över de bästa torra röda boxvinerna under 250 kronor. Se www.boxtoppen.se

32409 il conte nero di troia

 

32409 2013 il Conte Nero di Troia Zinfandel
Ett djupt, rikt och fylligt ekologiskt vin från Apulien med mörkröda bär, bra balans, bra syra och inslag av blåbär, cassis, körsbär, hallon, björnbär, moreller, mineraler och vanilj.
Tappningsdatum: 2015-04-29.
Provningsdatum: juni 2015.

3000 ml / 189 kr / 86 poäng SUPERFYND
Leverantör: Oenoforos

>>För fullständiga uppgifter om vinet