2013 Montepulciano d’Abruzzo Bianchi

Veckan vin kommer från Umani Ronchi, som är ett stort italienskt, familjeägt vinhus med verksamhet i både Marche och Abruzzo. Vinegendomen har fått sitt namn av Dr. Gino Umani Ronchi och grundades 1957. Sedan nästan femtio år drivs företaget av Bianchi-Bernetti-familjen. Den totala produktionen uppgår idag till cirka tre miljoner flaskor per år. Det långsiktiga målet är fem miljoner flaskor.


2013 Montepulciano d’Abruzzo Bianchi, Umani Ronchi
Nr. 7126
66 kr 86 poäng (+++)

Montepulciano DAbruzzo Umani Ronchi Bianchi 7126
Det här vinet har alla chanser att bli en favorit. Av husets alla fina och mycket prisvärda viner är Montepulciano d’Abruzzo Bianchi husets mest prisvärda vin år ut och år in. Just nu säljs 2013, som är en bra och charmig Montepulciano som funkar till nästan all höstmat. Vinet är gjort på den uritalienska druvan montepulicano till 90 %, men 10 % är Cabernet sauvignon, den druva som främst har förknippats med Bordeaux. Drick nu eller spara ett par-tre år om du har karaktär nog.

Ett runt, rikt och bussigt vin med modern, aromatisk frukt, bra balans, bra syra och inslag av körsbär, hallon, blommor, mineraler och vanilj. Ett ekologiskt vin som sedan premiären 1995 alltid varit underbart prisvärt. Drick 14-18.

Leverantör: Enjoy Wine & Spirits AB