2013 Mezzacorona Pinot Grigio Riserva

Veckans vin kommer från Trentino. Trentino ligger i södra delen av regionen Trentino-Alto Adige i nordöstra Italien, mellan bergskedjan Dolomiternas fötter och Gardasjöns nordligaste delar.


Mezzacorona_Pinot_Grigio_Riserva_2412-133x514vit

I Trentino har kooperativet Mezzacorona sin verksamhet. Mezzacorona, som grundades 1904, har idag mer än 1 300 medlemmar och står för över 40  % av Trentinos totala produktion. Man producerar röda och vita druvsortstypiska viner på lokala och internationella druvsorter. Firmans mest kända vin är Rotari Riserva, ett mousserande vin som görs enligt klassisk metod. Vinerna är typiska för Trentino, fruktiga och mycket druvsortstypiska.

Veckans vin Mezzacorona Pinot Grigio är ungt och friskt, men med en trevlig silkighet och passar utmärkt till buffén och till asiatisk mat, men naturligtvis också till typiskt norditaliensk mat på ljust kött eller ljusa smaker.

 

2412 2013 Mezzacorona Pinot Grigio Riserva, Mezzacorona
Ett ungt, friskt vin från Trentino med fräsch frukt, bra balans, trevlig silkighet och inslag av persikor, äpple, litchi, blommor, smör och mineraler.
79 kr 86 poäng SUPERFYND
Leverantör: Enjoy Wine & Spirits AB

>>Till fullständiga uppgifter om vinet