2014 Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé

Veckans vin hittar man i Systembolagets beställningssortiment. Druvorna i det sydafrikanska vinet kommer från vingårdar planterade på söndervittrade lerskifferjordar


mulderbosch rose magnum soloMulderbosch i Sydafrika grundades 1989 och gjorde sina första viner 1994. Mulderbosch ligger i natursköna Koelenhof-området i Stellenbosch, där druvorna får sin speciella karaktär av den så kallade vindtunneleffekten, som gör att sval havsluft sveper in över området. Det bidrar till en naturlig och mycket fin terroir med varma dagar och svala nätter, vilket ger perfekt mogna druvor med fin smak.

Redan från start blev företaget känt för att göra högkvalitativa viner till bra priser. Mest känt blev Mulderbosch och vinmakaren Mike Dobrovic för sina krispiga, eleganta vita viner i allmänhet och sina arketypiska, fräscha, örtiga sauvignon blanc-viner i synnerhet, men på senare år har man också imponerat med sitt fräscha rosévin

Veckans vin är 2014 Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé, ett friskt, elegant rosévin med bra energi och fin krispighet. Vinet är mycket populärt och finns såväl på magnum, normalflaska som på box. Vinet funkar jättebra till buffé och sallader och allra bäst är det en varm sommarkväll med goda vänner och spröda sommarprimörer.

6077 2014 Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé, Mulderbosch Vineyards
Ett ungt, fräscht rosévin från Coastal Region med fräsch frukt, bra balans och inslag av grapefrukt, hallon, äpple, körsbär, blommor och mineraler.
(1500 ml Magnum) 179 kr 87 poäng SUPERFYND
Leverantör: VinUnic

>>För fullständiga uppgifter om vinet