2012 Torres Coronas Tempranillo

Från en av vinvärldens stora kommer veckans vin, som är en klassisk storsäljare, och det på goda grunder.


 

Torres Coronasvitt smal

Familjen Torres har en lång tradition. Redan i mitten av 1600-talet var de verksamma inom vinnäringen och sedan 1870 har man varit en etablerad vinproducent. Miguel Torres är en av Spaniens största och viktigaste producenter, som har haft stor inverkan på såväl landets vinodling som vinproduktion genom kvalitetsutveckling och hållbarhetsaspekter. Viner i alla prisklasser produceras.

Miguel Torres, som fortfarande är ett familjeföretag till hundra procent, har sitt säte i Vilafranca del Penedès, strax utanför Barcelona. Man har idag mer än 2000 hektar vingård i Katalonien men också i Jumilla, Toro, Ribera del Duero, Rioja och Priorat. Man köper även in druvor från kontrakterade odlare. Familjen Torres är också verksam i USA och Chile.

Veckans vin är av familjen Torres klassiska storsäljare, som lanserades på Systembolaget första gången 1994. Årgången nu är 2012 och ett riktigt superfynd.

6996 2012 Torres Coronas Tempranillo, Miguel Torres
Ett ungt, friskt vin från Catalunya med solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av körsbär, plommon, cassis, violer, röd citrus, mineraler och fat.
69 kr 85 poäng SUPERFYND
Leverantör: Miguel Torres