Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Hem / Nya årgångar bland torra vita viner på box

Nya årgångar bland torra vita viner på box

av Per Bill oktober 5, 2015
oktober 5, 2015
420

Uppdatering oktober 2015

 Oktober bjuder på två nya årgångar och en omprovning. Konkurrensen är dock mycket hård, och ingen av dem har lyckats slå sig in på tio i topp-listan.

På första plats tronar (som vanligt) ekologiska 2014 Brochet Facile Sauvignon Blanc från Ampelidae och Nordic Sea Winery. Vinet görs av vinmakaren Frédéric Brochet, som startade med en halv hektar stor vingård som han började odla ekologiskt. Idag omfattar ägorna 50 hektar och dessutom köper man in druvor från andra vingårdar. Brochet Facile. Vinet, som också finns på flaska, är ungt och friskt med toner av citrus, krita och mineraler. Ett utmärkt val till fisk och skaldjur och härligt friskt.

Kvar  på andraplatsen är sydafrikanska 2014 Drostdy-Hof Chenin Blanc Steen, som ju ibland intar förstaplatsen. Vinet är lite rundare och blommigare än Brochet Facile och ett utmärkt buffévin.

Trea sedan i september är 2014 Toscana Bianco från italienska Cecchi, som förtuom till fisk funkar fint ihop med kyckling.

De nya årgångarna är två sydafrikaner: superfyndet 2015 Foot of Africa Chenin Blanc från Kleine Zalze och fyndet 2015 Robertson Chardonnay från Robertson Wineries. Bästa av de två är Bäst av dem är Foot of Africa Chenin Blanc

Listan omfattar 29 viner, varav 17 är superfynd.

>>Till listan

Tidigare artiklar
Sydafrikanska Inception – nu på 2-liters box
Nästa artikel
Internationellt prisregn över Kleine Zalze

LIKNANDE ARTIKLAR

Voilà Cuvée Blanc – ett charmerande tillskott

Ragú alla Bolognese och italienskt i glaset

25-årig trotjänare – Relax Riesling

Full pott för nyheten Amarone Lucia de Maio

Biff med Chimichurri och potatis till klassisk cab

Pilgrimsmusslor med brynt smör och kvalitativ riesling på...

Ugnsbakad fläsksida med koreanska kryddor och A Modo...

Sveriges Bryggerier utlyser höstens utbildningsstipendier för bryggeribranschen

Toppriesling på box – Huber Riesling Family Selection

Svenskarnas ölvanor 2025: Mer öl och gärna svenskt

FLER RECEPT

  • Thaisoppa med vannameiräkor och attraherande pinot grigio

  • Pulled Beef med fräsch örtsallad, grillade grönsaker och charmerande rött

  • Pankofriterade blåmusslor, Portabella, svartkål & en kräm på blomkål & jordärtskocka

  • Sushi på lättrökt salmalax, wasabimajonnäs, sriracha & rostad lök möter charmant grüner veltliner

  • Smörstekt rågbröd toppat med avokado, sobrasada & bladpersilja i härligt möte med Karl Fredriks Rosé!

ARTIKLAR

  • La Pantera Smoked Pineapple – ny rökig rom på Systembolaget

  • Tallink Silja Line bjuder in till Bubble Cruise

  • Jägermeister Orange nu i Sverige

  • 19 Crimes väcker Frankensteins monster till liv

  • Psykologin bakom överraskningar: Varför vi ständigt återvänder till ”mystery boxes”

Kontakta Boxtoppen

  • - Maila oss på info(at)boxtoppen.se
  • - Annonsering: christoffer(at)boxtoppen.se
  • - Webbmaster: Tecken 1 AB
  • Copyright 2014-2024.

Populär läsning just nu

  • 1

    Inbjudande & generös ekologisk argentinare i Chill Out-serien!

    januari 28, 2022
  • 2

    Divine – en zinfandelbox som är på riktigt!

    september 1, 2020
  • 3

    Högsta betyg till den fylliga rödvinsboxen Divine Zinfandel Old Vine!

    februari 20, 2023

Om Boxtoppen

Idén med Boxtoppen är att sprida kunskap om vin i allmänhet och boxviner i synnerhet på ett lättbegripligt och trevligt sätt till alla som har ett vinintresse. Oavsett om du är aktiv munskänk och provat vin i 50 år eller är en yngre konsument med ett nyligen väckt intresse för vin kommer det finnas spännande läsning om aktuella lanseringar och gamla trotjänare.

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

LÄS OCKSÅx

Rödbetssallad med getost rullad i solrosfrön –...

Inspiration: Ravioli med spenat, ricotta och muskot...

Vernissage och Perfect Day roséraketer i april