Enjoy Wine & Spirits Lanserar Castillo La Mancha – Det nya spanien på box

Med lanseringen av Castillo la Mancha i Systembolagets fasta sortiment sätter Enjoy Wine & Spirits en ny kvalitetsstandard för boxviner under 179 kr. Vinet som är framtaget tillsammans med ett av de ledande kooperativen i regionen La Mancha är modernt fylligt fruktdrivet och med en lång angenäm eftersmak av choklad, hallon och örter.


Den 1:a juni lanserar Enjoy Wine & Spirits AB en helt ny tre liters box i Systembolagets fasta sortiment från regionen La Mancha i Spanien. Vinet som är en blandning av Tempranillo, Shiraz och Petit Verdot är ett samarbete mellan ett av de ledande kooperativen i regionen och vinimportören Enjoy Wine & Spirits.

La Mancha är idag en av de mest spännande vinregionerna i världen. Regionen har fortfarande ett rykte om sig att producera viner av medioker kvalitet i enorma upplagor. Sedan några år tillbaka har det dock börjat hända saker med kvaliteten även i världens största vinproducerande region.

– Faktorer som ökad global konkurrens, finanskris och det faktum att man lärt sig att förvalta de resurser som delas ut genom EU har lett till att produktionen moderniserats. Allt fler producenter har gått ifrån traditionell tillverkning med maximal avkastning och lång lagring på gamla, många gånger orena, ekfat och istället börjat fokusera på kvalitet. Resultatet är en ny stil av viner från regionen som har börjat erövra världen. Det nya La Mancha kan enkelt beskrivas som fruktdrivet, fylligt och okomplicerat, men fortfarande till mycket attraktiva priser, säger Torbjörn Rolander, Produktchef och ansvarig för produktutvecklingen av Castillo La Mancha på Enjoy Wine & Spirits AB.

Över 100 viner provades av Systembolagets provningspanel för den här lanseringen. Det vin som kom ut som etta i provningen var Castillo La Mancha. Det säger en hel del om kvaliteten på det här vinet.

– Vi är enorm stolta över att kunna lansera en ny stil av vin på Bag in Box i lågprissegmentet med en kvalitet som inte tidigare existerat här, fortsätter Torbjörn Rolander.

Castillo La Mancha lanseras i samtliga systembolagsbutiker den 1 juni.

Om vinet:

Castillo La Mancha är fylligt, fruktdrivet med tydliga inslag av Björnbär, plommon, körsbär och hallon. Eftersmaken är lång med inslag av choklad, hallon och örter.

Artikelnummer: 2712-08

Volym 3 000 ml. Bag in Box.

Pris 173 kr