Explorer lanserar en Pink gin med smak av jordgubb och rabarber

Intresset för smaksatt gin har vuxit sig stort i Sverige de senaste åren. Nu lanserar Explorer vårens nyhet Explorer Pink Gin – en gin med smaker av jordgubb och rabarber. 


Explorer har utvecklat Pink Gin tillsammans med Jonas Odland, Master Blender på Altia. Målsättningen var att utforma ett recept för en fruktig och smakrik Pink Gin som är lätt att tycka om, samtidigt som den äkta ginens klassiska enbärskaraktär inte går förlorad.

– Jag är otroligt nöjd med resultatet, att vi lyckades ta fram en Pink Gin med tydliga undertoner av ginens klassiska kryddblandning samtidigt som inslagen av jordgubb och rabarber ger en somrig karaktär som passar utmärkt i många coctailrecept, säger Jonas Odland, Master Blender på Altia.

Jonas Odland rekommenderar att använda Explorer Pink Gin som bas i välkända gindrinkar, en favorit är Pink Gin & Tonic. Men också att prova sig fram själv för att hitta nya spännande cocktails till vårens och sommarens festligheter.

– Efter att vår ordinarie gin Explorer Gin har blivit så pass uppskattat och etablerad på marknaden blev det ett naturligt steg att utveckla en bra Pink Gin. Vi har nu skapat en riktigt bra produkt för de som är nyfikna på gin och för alla som vill blanda goda drinkar och en ny sorts gindrinkar, säger Sanna Sundin, Senior Brand Manager för Explorer hos Altia Sweden.

Explorer Pink Gin säljs i en miljövänlig och prisvärd PET-flaska om 70 cl.

– Vi vill göra Explorer Pink Gin så skonsam mot miljön som möjligt och PET-flaskan har mängder av fördelar framför glas. Utsläppen av växthusgaser minskar med hela 45 procent och tillverkningsprocessen kräver 23 procent lägre energiförbrukning jämfört med glas, säger Sanna Sundin, Senior Brand Manager för Explorer hos Altia Sweden.
Från och med februari finns Pink Gin tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment.

Två recept för vårens coctails:
Explorer Pink & Tonic
5cl Explorer Pink Gin
15cl Tonic water
Jordgubbar och rabarber

Fyll ett glas med rikligt med is. Måtta och häll i ingredienserna. Skär upp en jordgubbe i tunna skivor och lägg i glaset. Rör om.  Använd en potatisskalare och skär två långa rabarberskivor med hela stjälken. Lägg ned en i glaset, snurra ihop den andra ”skivan” och sätt på en tandpetare eller garnityrpinne. Lägg på toppen av glaset och servera.

Explorer Pink Lemonade (Räcker till 3-4 drinkar)
15cl Explorer Pink Gin
Juice från två citroner
2 matskedar strösocker
30cl sodavatten
Jordgubbar och rabarber

Juica ur 2 st citroner. Häll citronjuice och två rikliga matskedar strösocker i en karaff. Rör om. Addera Explorer Pink Gin och sodavatten. Fyll på med rikligt med is. Skiva upp rabarber och jordgubbar, lägg ned i karaffen. Rör om och servera.

Tips!
Isa gärna upp glasen du ska servera i. Skär upp och förbered lite extra garnityr till dina drinkar. Ställ gärna fram dem på bordet vid sidan av glasen på ett festligt fat och låt dina gäster gå loss!

Fakta:
37,5% alk
219 SEK (inkl pant)
PET flaska (70 cl)
Beställningsnummer: 82313-01

Om Explorer:
Explorer Vodka skapades 1958 och blev snabbt en svensk favorit, vilket den är än idag. Grundtanken från 50-talet håller ännu: en prisvärd och ren vodka, som gjord för att blanda drinkar på̊. Skeppet och seglet, som är Explorers signum, ritades ursprungligen av Sigvard Bernadotte. 2017 släpptes Explorers första line extension Explorer Gin.