New Frontier Wines utökar utbudet i klimatsmartare förpackning

New Frontier Wines, dotterbolag till Quaffable Wines, lanserar tre nya ekologiska viner i klimatsmartare pappersförpackning den 1 juni. Två viner i serien Leale , ett rosévin från Toscanas och ett vitt vin från Sicilien, dessutom lanseras ett rött vin från Bodegas Camin o Alto nära Toledo.


Leale Toscana Sangiovese Rosato 2021
Tillverkningen sker genom att druvorna direktpressas och musten tillåts en tid av kontakt med druvskalen vilket ger den vackert blekrosa färgen. Jäsningen sker sedan på rostfria ståltankar för att bevara den krispiga fruktkaraktären.
Art.nr: 2540
Pris: 99 kr

Leale Terre Siciliane Bianco 2021
Ekologiska Sancrispino Terre Siciliane Bianco görs på de lokala druvorna cataratto och grillo , där cataratto utgör den större delen. Cataratto är den mest odlade gröna druvsorten på Sicilien.
Art.nr: 2035
Pris: 89 kr

Camino Alto Garnacha 2021
Garnacha härstammar ursprungligen från Spanien och utgör en del av några av landets mest kända viner såsom Priorat och Rioja. Här står druvan dock i ensam majestät och bjuder på ungdomlig fruktighet utan inblandning från ekfatslagring.
Artikelnummer: 2720
Pris: 79 kr

Klimatsmartare förpackningar
För att minska sitt klimatavtryck arbetar Systembolaget aktivt med att minska utsläppen från produktion av förpackningar, som 2018 stod för 77 % av utsläppen. Leales och Camino Altos förpackningar består till största delen av växtbaserat material, som har 81 % lägre klimatpåverkan jämfört med en vanlig glasflaska. Dessutom är förpackningen betydligt lättare än en glasflaska, vilket innebär att det krävs mindre energi för att
transportera den.

Vinerna finner man på Systembolaget HÄR >>