Nyhet: Flädertiser – trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de tillsammans storsatsar på drinken Flädertiser. En läskande drink bestående av Hallands Fläder och den lätt kolsyrade äppeldrycken Appletiser. 

Drinken serveras i vinglas med is och några skivor lime och kommer att finnas på ett stort antal krogar över hela Sverige i sommar. Skaparna av drinken tror att svenska folket är redo för något nytt på sommarens uteserveringshäng.

– Vi har en känsla av att folk börjar bli lite mätta på Aperol Spritz nu och är redo för något nytt. Med Flädertiser satsar vi på traditionellt somriga smaker av fläder, äpple och lime, och med en klassisk svensk produkt i grunden, det vill säga Hallands Fläder, berättar Åsa Strömberg, Senior Brand Manager för Hallands Fläder på Altia Sweden AB.

Från snaps till drinkar – en växande trend
Hallands Fläder är kanske mest känd som en självklar del i samlingen snapsar som serveras på midsommar- och julbordet. Men man ser nu en växande en trend bland bartenders och mixologer, där man experimenterar med traditionella svenska spritdrycker i cocktails och drinkar. En trend som Flädertiser jackar in i.

– Just nu finns en stor dragningskraft hos bartenders att jobba med det som egentligen borde ligga oss närmast till hands, men som man kanske inte vågat sig på förrän nu. Under lång tid har vi blickat ut i världen för att hitta inspiration, medan våra egna klassiker fått stå i skuggan. Därför känns det extra kul att det satsas så mycket på Flädertiser just nu, det är verkligen helt rätt i tiden, kommenterar Niclas Ericsson, Brand Ambassador på Altia.

Förutom Hallands Fläder består Flädertiser alltså av drycken Appletiser. Appletiser är framställt av en blandning av tio olika äppelsorter som kolsyras lätt. Framställningsmetoden ger en uppfriskande smak som lämpar sig mycket väl som del i en drink eller cocktail. Appletiser lanserades i Sverige under 2016, men är en över 50 år gammal dryck med rötter i Sydafrika.