Rocca di Montemassi hyllar vinet med ny design

Rocca di Montemassi Sangiovese har fått en ny kostym. Nu pryds boxvinet av en design inspirerad av arvet från Maremma och vinets hållbara tillverkningsprocess. Jubileumsboxen, som pryds av hållbarhetscertifikatet ”Sustainable Winery”, rullas ut på Systembolagets hyllor lagom till sommaren. 

Det omtyckta vinet Rocca di Montemassi Sangiovese har sedan 2008 framställts av den italienska familjen Zonin, en av italiens största familjeägda vinproducenter. Lagom till 10-årsjubiléet 2018 har nu vinet förärats med en helt ny, smakfull design. Det italienska arvet från Maremma, historien bakom vinet och den hållbara tillverkningen där jordbruk och hantverk står i fokus är de element som influerat den nya designen. Boxen pryds också av en handskissad ritning av det ikoniska vinhus som tillhört familjen Zonin i generationer.

– Designen återspeglar den passion och kärlek som återfinns i framställningen av vinet, där biologisk mångfald och hållbarhet ges stort utrymme. Utsidan är lika förtjusande som insidan, säger Reija Andersson Tuomaala, varumärkesansvarig för Rocca di Montemassi.

Nyligen tilldelades vinet det prestigefyllda miljöcertifikatet ”Sustainable Winery” av Equalitas för sin hållbara vintillverkning, vilket nu också pryder boxens framsida. Utmärkelsen ges endast till dedikerade vinmakare och för att tilldelas certifikatet ställs höga krav på faktorer som ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet.

Rocca di Montemassi Sangiovese
Nr: 4586
Alkoholhalt: 13 %
Rocca di Montemassi
Italien, Toscana IGT
Pris: 249 kr